Politic

Buget record pentru transporturi în 2024: Ce proiecte vor beneficia de finanțare

Ministerul Transporturilor va avea cel mai mare buget din istoria sa în anul 2024, de 30 de miliarde de lei, cu 27% mai mare față de 2023, din care suma record de 20,4 miliarde de lei va fi alocată exclusiv pentru investițiile în infrastructură. Acest anunț a fost făcut de deputatul George Șișcu, membru al comisiilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, care au avizat pozitiv Bugetul Transporturilor ieri.

Deputatul Șișcu a subliniat importanța infrastructurii rutiere, feroviare și navale pentru dezvoltarea României, și a declarat că se bucură de faptul că au fost începute și sunt în execuție mari lucrări, finanțate din fonduri europene și naționale.

„Aștept de la 2024 să vedem concretizarea proiectelor esențiale pentru Dobrogea, și mă refer în special la cele două drumuri expres, Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, precum și centura ocolitoare a Municipiului Tulcea. Vedem în sfârșit pași administrativi care se fac, dar noi, ca dobrogeni, trebuie să continuăm să ne susținem interesul legitim de a vedea demarate licitații pentru proiectare și execuție”, a spus deputatul Șișcu.

Bugetul Transporturilor pentru 2024 este parte a proiectului de buget al Guvernului, care urmează să fie votat de Parlament în perioada următoare. Potrivit ministrului Transporturilor, bugetul propus reflectă prioritățile și viziunea Guvernului pentru modernizarea infrastructurii de transport din România, și este în concordanță cu obiectivele Strategiei Naționale de Transport 2021-2030.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top