Politic

Bola: USL 2.0 atentează la independența Justiției, noaptea ca hoții

Comisia pentru legile trebuie ca în maximum 60 de zile să pună la punct formele finale a trei acte normative. Cele trei legi pe care Comisia le va avea în discuție urmând a le trimite spre adoptare sunt Legea privind organizarea judiciară, Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor și Legea privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii. Iată ce spune despre acest lucru deputatul constănțean al formațiunii Forța Dreptei, Bogdan Bola:

“Coaliția PSD – PNL vrea să treacă Legile Justiției prin Parlament mimând statul de drept. Altfel nu-mi explic graba în a stabili termenul limită pe data de 09 septembrie, adică nici o săptămână, pentru depunerea amendamentelor la Camera Deputaților.

Cu alte cuvinte, USL 2.0 mizează pe faptul că deputații nu vor avea timp, în doar câteva zile, să studieze și să vină cu amendamente la cele trei proiecte depuse: Proiectul privind statutul judecătorilor şi procurorilor; Proiectul de lege privind organizarea judiciară și cel privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Vă reamintesc faptul că Asociația Forumul Judecătorilor, Inițiativa pentru Justiție și Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor au criticat aceste proiecte făcând apel la Comisia Europeană <pentru a reda speranța magistraților care acționează cu bună-credință că valorile statului de drept nu au dispărut încă în România>.”

„Practic, prin aceste legi, sistemul judiciar cunoaște un regres inacceptabil, independența sa fiind grav periclitată, deși garanțiile de independență privind judecătorii asigurate la momentul aderării la Uniunea Europeană ar fi trebuit să rămână intangibile și după aderare, așa cum a stabilit deja CJUE”, spun asociațiile de magistrați.

“Cu toate acestea, PSD – PNL vrea să treacă prin Parlament, în procedură de urgență, cele trei proiecte pentru ca nimeni să nu le poată încurca această încercare de atentat la independența Justiției. Vă mai amintiți de „Noaptea, ca hoții”? Se repetă zilele acum!”, conchide Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top