Politic

Bogdan Huțucă: Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor

Deputatul Bogdan Huțucă consideră că partenerii lor de guvernare de la USR trebuie să înțeleagă importanța programului „Anghel Saligny”, pentru că există și o Românie a satelor și comunelor, nu doar România marilor orașe.

„Aproape jumătate dintre români locuiesc în mediul rural. Din păcate, în ultimii 31 de ani, guvernele României au acordat mult prea puțină atenție acestor comunități.
Guvernul Cîțu și-a asumat investiții majore în aceste comunități, investiții care să asigure un pachet minim de civilizație: gaze naturale, rețea de apă și de canalizare și asfaltarea drumurilor.
O analiză a Ministerului Dezvoltării arată că:
– 57 % din drumurile județene și 80 % din drumuri de țară au nevoie de modernizare
– 29 % din așezări nu au rețea de apă
– 57 % au nevoie de rețea de ape uzate
– în mai mult de două treimi din așezări, rețeaua de gaze nu este construită
Nu putem face aceste investiții din bani europeni pentru că banii din PNRR merg cu prioritate către programe verzi și către digitalizare. În același timp, fondurile Programul Operațional Regional prin care s-ar putea realizat astfel de finanțări nu vor fi accesibile decât din 2023.
România are un decalaj mare de dezvoltare față celelalte state membre ale UE, care și-au rezolvat astfel de probleme de infrastructură în rural cu decenii în urmă. De aceea, cele mai multe dintre programele europene actuale nu mai abordează astfel de probleme. De aceea, aceste investiții trebuie făcute din fonduri naționale. Implicarea Guvernului este un act de patriotism.
Partenerii noștri de la USR trebuie să înțeleagă că România nu este doar a marilor orașe, ci și a satelor, a micilor localități. Este vorba până la urmă și de democrație și reprezentativitate. Comunitățile locale trebuie să-și vadă apărate și promovate interesele în cadrul coaliției de guvernare.
Înțeleg că USR se opune acestui program din rațiuni electorale. Motivul este clar: USR nu are primari în mediul rural și se teme probabil că primarii în funcție vor fi apreciați de oameni dacă vor reuși modernizarea și dezvoltarea comunităților pe care le conduc. Păi și atunci ce să facem, dragi colegi de la USR? Să nu mai facem nimic? De asta vă este frică? De dezvoltarea și modernizarea comunităților”, a transmis Huțucă.

Sursa foto: facebook Bogdan Huțucă

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top