Politic

Huțucă: Măsurile liberale care vizează reducerea birocrației și a impozitelor sprijină economia și mediul autohton antreprenorial

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, anunță că a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților un proiect legislativ pentru stimularea pieței de capital și a bursei românești. Deputatul afirmă că astfel piața de capital și bursa românească se întăresc și sprijină economia și mediul autohton antreprenorial.

„Proiectul de lege, inițiat de colegii mei din PNL, care a fost votat de majoritatea deputaților, are ca obiectiv principal aducerea la zi a Codului Fiscal, a nevoilor existente în zona pieței de capital. Astfel, am redus birocrația pentru investitorii din acest domeniu. Impozitul din profitul realizat de către investitori va fi reținut la sursă, ceea ce înseamnă că nu vor fi nevoiți să facă drumuri la ANAF. În același timp, vor fi impozitate doar tranzacțiile câștigătoare, cu 1%, pentru titlurile deținute mai mult de un an și cu 3% pentru titlurile de valoare deținute de mai puțin de un an.
Este de apreciat că la acest proiect au contribuit toți factorii decizionali din piața de capital, iar țara noastră, prin adoptarea acestui proiect legislativ, face un pas important pentru dezvoltarea și întărirea acestui domeniu, stimulând, în același timp, creșterea numărului de investitori pe bursă.
Măsurile liberale, care vizează reducerea birocrației și a impozitelor, întăresc piața de capital și bursa românească și, de asemenea, sprijină economia și mediul autohton antreprenorial. După promulgare, legea urmează să intre în vigoare pentru noul an fiscal, de la 1 ianuarie 2023”, a transmis Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top