Politic

Bogdan Huţucă: Finanţarea sportului românesc reprezintă o prioritate pentru PNL

Deputatul Bogdan Huțucă vorbește despre Comitetul Olimpic și Sportiv Român ca fiind una dintre cele mai prestigioase instituții din România, de numele căreia se leagă mii și mii de medalii olimpice, mondiale și europene. Liberalul afirmă că din păcate, COSR, la fel ca și Comitetul Paralimpic, suferă uneori deoarece finanțarea nu este stabilă. Astfel, Huțucă declară că alături de colegii săi liberali au gândit o lege care prevede ca o parte din taxele de acordare a licențelor pentru jocurilor de noroc să meargă direct către COSR. Aici intră inclusiv pariurile sportive, o activitate care a luat amploare în România în ultimii ani.
”Sportivii români trebuie să beneficieze de cea mai bună pregătire posibilă și de cele mai moderne echipamente! În plină criză COVID-19, sportul românesc a suferit şi mai mult având în vedere că nu a mai beneficiat de sume importante de bani care proveneau din drepturile de publicitate, rămânând în continuare dependent de finanţarea de la buget. Din păcate, în lipsa unei legislaţii coerente, nici finanţarea de la buget nu a fost la un nivel optim, astfel că, în lipsa resurselor, este foarte greu să fie menţinut standardul de pregătire a sportivilor români în timpul pandemiei.

Tocmai de aceea, consider că este extrem de important ca în politicile publice ale statului să acordăm o atenţie sporită pentru acest domeniu care a oferit numeroase bucurii naţiunii noastre. În acest context delicat, am reuşit să aprobăm în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor un proiect de lege – al cărui iniţiator sunt, alături de colegii din grupul PNL – prin care venim cu o serie de măsuri de sprijin financiar pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Comitetul Naţional Paralimpic.

Concret, prin acest proiect, care urmează să ajungă în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, am stabilit ca un procent de 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din celelalte taxe prevăzute de lege să se constituie ca venit al COSR, iar 0,2% să fie direcţionaţi către Comitetul Naţional Paralimpic. Am corectat astfel o nedreptate realizată prin O.U.G. nr. 114/2018, care anulase direcţionarea către COSR a unei pătrimi din procentul de 1% din accizele pentru ţigarete, ţigări şi băuturi alcoolice care era destinat Ministerului Tineretului şi Sportului.

Astfel, putem spune că am identificat surse concrete de finanţare şi sprijinire a sportului românesc, care a cunoscut o subfinanţare cronică în ultimele decenii.

Doar printr-o finanţare corectă vom putea depăşi declinul sportului românesc care, aşa cum am văzut la Olimpiada de la Tokyo, a ajuns să conteze tot mai puţin în elita mondială şi doar în sporturile individuale.

PNL înţelege că performanţa sportivă costă şi necesită o finanţare adecvată. Doar aşa vom putea vorbi despre o revigorare rapidă a sporturilor de tradiţie ale României, care ne-au adus nenumărate medalii în competiţiile sportive de anvergură.

În acest context, fac apel către colegii din celelalte grupuri parlamentare să acorde, în plenul Camerei Deputaţilor, un vot favorabil acestui proiect deosebit de important pentru România şi pentru viitorul sportului românesc, a transmis Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top