Politic

Bogdan Huțucă, despre Planul Național de Redresare și Reziliență

Deputatul Bogdan Huțucă declară că prin lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență Constanța va beneficia de proiecte de modernizare accelerată: 

Dragi constănțeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNL va scoate România din logica ultimilor ani în care ne-am afundat fără voia noastră. Cele 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană reprezintă cea mai mare investiție făcută vreodată în dezvoltarea țării noastre. Aceasta nu este o promisiune, ci o reușită.
Datorită guvernării liberale și a președintelui Klaus Iohannis, Constanța va beneficia de proiecte de modernizare accelerată. Vă garantez că nu va exista copil, vârstnic, angajat sau întreprinzător care să nu beneficieze de pe urma acestor ample proiecte care vor viza toate sectoarele de activitate.
Dragi români, Partidul Național Liberal nu vă cere votul pur și simplu. Proiectul liberal vă invită să aveți încredere în România. De aceea, vă rog ca pe 6 decembrie să votați pentru o țară unită, prosperă și cu adevărat occidentală. Împreună dezvoltăm România și construim Constanța puternică!

Conform Ministerului Fondurilor Europene, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic structurat pe două priorități: reforme și investiții, ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România.
Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33, 009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.
Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top