Actualitate

Bani europeni pentru comuna Pantelimon. Proiecte aflate în plină implementare

Implementarea unui proiect cu finanțare europeană este de durată. Din momentul depunerii dosarului pot trece chiar ani până când locuitorii unei comune văd rezultatul concret al proiectului.

Pentru a beneficia de bani europeni, administrațiile locale sunt obligate să parcurgă mai multe etape obligatorii, etape care sunt stabilite foarte fine în cadrul contractului de finanțare și nu pot suferi modificări.

Administrația comunei Pantelimon este în acest moment în plină etapă de achiziție publică, în cadrul a două proiecte finanțate cu bani UE. Este vorba despre un proiect depus în anul 2018, prin intermediul GAL Constanța-Centru, având ca obiect achiziția de utilaje specifice pentru întreținerea drumurilor locale. Finanțarea acordată prin intermediul AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

Concret, primăria Pantelimon va achiziționa un buldoexcavator și accesorii: perie curățare stradală cu bazin colector, lamă de zăpadă cu înclinare hidraulică, freză de zăpadă, tocătoare de vegetație, sistem de cuplare rapidă acționare mecanică.

„Atunci când iernile sunt grele, satele noastre rămân blocate, izolate, iar bolnavii se află într-un real pericol. De aceea am depus proiectul pentru achiziționarea acestui utilaj care este necesar și în celelalte anotimpuri. După doi ani, suntem în etapa achiziției publice. Sperăm să avem buldoexcavatorul cât mai repede în proprietatea primăriei”, spune Costel Armășescu, edilul comunei Pantelimon.

Un alt proiect cu finanțare europeană care se află în procedură de achiziție publică este cel al construirii unui After School. Este un proiect depus în urmă cu mai bine de patru ani a cărui licitație publică a fost organizată și anul trecut dar nici un constructor nu s-a înscris la licitație.

Proiectul are o valoare de 1,4 milioane de lei și este finanțat tot prin intermediul AFIR. Centrul va fi organizat după modelul unui Centru de Zi pentru copii, va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc. În total vor fi reabilitați circa 240 de metri pătrați din fosta clădirea a CAP-ului care va primi, prin intermediul acestei investiții, o nouă destinație.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top