Fără categorie

Bacu i Limousin, din nou mpreun

Drago Benea, preedintele Consiliului Judeean Bacu, mpreun cu Silviu Bondor i Dumitru Brneanu, vicepreedini, au primit joi, 9 decembrie 2010, vizita vicepreedintelui Consiliului Regional Limousin din Frana, Gerard Vandenbroucke. Acesta a venit nsoit de o delegaie format din Patricia Monneron, consilier pe probleme de educaie, Sylvie Audouin, responsabil cu probleme de agricultur i Anne Pecrix, responsabil cu probleme privind cooperarea european. „Sunt deosebit de ncntat s v revd astzi. De civa ani buni, iniiem i continum proiecte mpreun”, afirma vicepreedintele Vandenbroucke la ntlnirea cu autoritile Consiliului Judeean.

Partenerii francezi au venit la Bacu att pentru bilanul activitilor anului n curs ct i pentru agenda de activiti a proiectelor prevzute a fi implementate n perioada 2011-2013.

Un domeniu de interes pe ordinea de zi a fost agricultura. Prezeni la discuii, reprezentanii Direciei pentru Agricultur Bacu i directorul Camerei Agricole Bacu, au propus o serie de proiecte… Drago Benea, preedintele Consiliului Judeean Bacu, mpreun cu Silviu Bondor i Dumitru Brneanu, vicepreedini, au primit joi, 9 decembrie 2010, vizita vicepreedintelui Consiliului Regional Limousin din Frana, Gerard Vandenbroucke. Acesta a venit nsoit de o delegaie format din Patricia Monneron, consilier pe probleme de educaie, Sylvie Audouin, responsabil cu probleme de agricultur i Anne Pecrix, responsabil cu probleme privind cooperarea european. „Sunt deosebit de ncntat s v revd astzi. De civa ani buni, iniiem i continum proiecte mpreun”, afirma vicepreedintele Vandenbroucke la ntlnirea cu autoritile Consiliului Judeean.

Partenerii francezi au venit la Bacu att pentru bilanul activitilor anului n curs ct i pentru agenda de activiti a proiectelor prevzute a fi implementate n perioada 2011-2013.

Un domeniu de interes pe ordinea de zi a fost agricultura. Prezeni la discuii, reprezentanii Direciei pentru Agricultur Bacu i directorul Camerei Agricole Bacu, au propus o serie de proiecte care s vizeze:

– continuarea proiectului privind sprijin tehnic pentru realizarea Fermelor de referin pentru bovine (ovine) de carne n judeul Bacu i formarea beneficiarilor fermelor de referin de cretere bovine (ovine) de carne

– transfer de savoir – faire n vederea promovrii agriculturii ecologice

– schimb de experien ntre camerele agricole din regiunile Bacu i Limousin

– transfer de savoir-faire pentru fabricarea brnzei de capr.

A urmat domeniul sanitar. Referindu-se la Acordul de parteneriat existent ntre Colegiul M. Eminescu i Institutul de formare infirmieri de ngrijire (asisteni) de pe lng Crucea Roie din Limoges, directorul colegiului i-a exprimat dorina de a continua proiectul iniiat prin care se viza mobilitatea elevilor de la clasele postliceale. Proiectul ar urma s fie finanat prin programe europene ( Leonardo da Vinci ) astfel nct i elevii bcuani s aib posibilitatea s realizeze un stagiu la Limoges.

Reprezentanii Spitalului de urgen Moineti au adresat profesionitilor francezi din domeniul medical, invitaia de a participa la Zilele Spitalului, manifestare ce va avea loc n vara anului 2011. Totodat, i-au exprimat dorina de a se realiza un parteneriat cu unul din spitalele regiunii franceze.

Referitor la segmentul de tineret, proiectul privind schimbul de experien ntre Consiliul Regional Limousin al tinerilor i Consiliul Judeean al tinerilor din Bacu, a fost susinut de preedinta Asociaiei Repere Bacu. S-a propus finanarea acestui proiect prin programul european Tineret n aciune, dar pentru realizarea primului pas, s-a fcut invitaia membrilor C R LT la Bacu n vara 2011.

Activitile referitoare la domeniul culturii au vizat continuarea organizrii de expoziii, susinerea de concerte de ctre orchestrele filarmonice (formul restrns) din Bacu i Limoges, un schimb de experien ntre Complexul muzeal de tiinele naturii Ion Borcea i „omologul” francez i susinerea unui spectacol n regiunea Limousin de ctre Ansamblul folcloric Busuiocul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top