Actualitate

Au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public stradal în orașul Cernavodă

Lucrările aferente obiectivului de investiții „Modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă” au demarat la mijlocul lunii septembrie pe mai multe străzi ale localității.

Conform reprezentanților administrației locale „lucrările de modernizare presupun înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi, cu LED dar și completarea cu lămpi a stâlpilor ce nu sunt în prezent echipați cu dotările corespunzătoare iluminatului public stradal.
Prin această investiție se urmărește modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public din oraș, iar acest lucru se va realiza prin execuția unui sistem de iluminat public, potrivit standardelor internaționale recunoscute pentru iluminatul public.
Străzile ce fac obiectul proiectului sunt: str. 9 Mai, str. Anghel Saligny, str. Avram Iancu. Str. Călărași, str. Cazărmii, str. Crișan, str. Energiei, str. Saint Sebastian Sur Loire, str. Independenței, str. Mihail Sadoveanu, str. Nicolae Titulescu, Str. Ovidiu, str. Panait Cerna, str. Salciei, Pod Sf Maria, str. Dacia, str. Nicolae Bălcescu, str. Mircea Cel Bătrân și str. Medgidiei.

De exemplu, pe strada 9 Mai se vor monta 22 corpuri de iluminat stradal tip LED 45W pe stâlpii existenți conform planului de situație, toate consolele existente se vor păstra deoarece acestea sunt într-o stare bună, fără urmă de rugină sau alte deteriorări. Se vor înlocui toate coloanele electrice de la rețeaua de iluminat la bornele de legătură ale aparatelor de iluminat cu cablu tip CYY având secțiunea 3×1.5 mmp și se vor reface legăturile electrice cu cleme de legătură destinate iluminatului public tip CDDil.

Pe strada Anghel Saligny se vor monta 40 corpuri de iluminat stradal tip LED 45W pe stâlpii existenți conform planului de situație, 39 de console existente se vor păstra deoarece acestea sunt într-o stare bună, fără urmă de rugină sau alte deteriorări şi se va monta o consolă nouă. Se vor înlocui toate coloanele electrice de la rețeaua de iluminat la bornele de legătură ale aparatelor de iluminat cu cablu tip CYY având secțiunea 3×1.5 mmp şi se vor reface legăturile electrice cu cleme de legătură destinate iluminatului public tip CDDil.
Prin proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă” se vor monta un număr total de 516 corpuri de iluminat stradal și alte 19 console pe lângă cele existente.

Prin modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile din orașul Cernavodă, Administrația Publică Locală urmărește realizarea următoarelor obiective:

  • realizarea unui iluminat public corect orientat către utilizatori, adaptat la funcțiunile spațiului public și la ritmul orașului;
  • îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor pe timp de noapte;
  • propunerea de aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului contribuind astfel la economisirea de resurse;
  • reducerea cu 60% a cheltuielilor cu energia electrică consumată în zonele menționate și cu 100% a cheltuielilor cu mentenanța pentru perioada de garanție a lămpilor.

Iluminatul public stradal din oraşul Cernavodă, utilizează în prezent mai multe tipuri de lămpi, de diferite mărci și puteri. Există un număr semnificativ de lămpi defecte, iar nivelul de iluminare nu atinge limita minimă admisă pe domeniu de activitate conform normelor europene în vigoare.
Modernizarea vechiului sistem de iluminat va trebui, se arată în documentația tehnică a proiectului, să conducă la reducerea consumului de energie electrică şi implicit a costurilor de mentenanță şi emisiile de dioxid de carbon, să amelioreze securitatea, siguranța și confortul transportului rutier şi al cetățenilor pe timp de noapte, prin aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative şi calitative potrivit prescripțiilor SR-EN 13201.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top