Actualitate

Au început lucrările de construire a unei noi creșe în Tuzla

Proiectul construirii unei creșe în comuna Tuzla este finanțat prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR), sub-măsura: 7.2 – ”Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”. Clădirea va avea parter și un etaj și va putea găzdui patru grupe de copii cu vârsta între 0 și 3 ani.

Cu deosebită bucurie vă anunț că au început lucrările la proiectul Construire creșă – parter + 1 etaj (patru grupe) comuna Tuzla, județul Constanța. Săpăturile pentru fundația creșei de pe strada Mecanizării, în spatele Grădiniței Piticot, au fost demarate”, spune primarul comunei Tuzla, Reșit Taner.

Valoarea totală a proiectului este de 2.731.892,46 lei, iar durata estimată de realizare a construcției este de 12 luni de la data semnării contractului de execuție lucrări.

Noua instituție de învățământ va avea patru săli de clasă pentru cei mici, iar astfel venim în întâmpinarea nevoilor tuturor părinților de micuți care muncesc, și nu au în grija cui să își lase copiii pe perioada întregii zile”, adaugă Reșit Taner.

Creșa va asigura un număr de 4 grupe, în care vor putea fi înscriși 55 de copii. Proiectul va răspunde solicitărilor părinților, asigurând condiții optime pentru îngrijirea și supravegherea copiilor înscriși în cele 4 grupe: 1 grupă cu 10 copii (cea mai mică vârstă, 0-1 an), 3 grupe de 15 copii/grupă (vârste între 1-3 ani). Prin soluția tehnică înaintată, proiectul propune amenajarea unui imobil format din: 4 clase/grupe, vestiare, cabinet medical, recepție, bucătărie dotată și utilată corespunzător și alte dependințe necesare funcționării creșei.

Propunerea pentru realizarea acestei investiții are la bază cererile repetate ale locuitorilor comunei Tuzla, care au sesizat nevoia deschiderii unei creșe pentru copii, la ora actuală nefuncționând nici o creșă atât în localitatea Tuzla cât și în comunele învecinate”, a declarat pentru „Dezvăluiri” primarul comunei, Reșit Taner

Conform documentației proiectului, prin oferta de servicii sociale și de îngrijire a copiilor ce va fi pusă la dispoziția locuitorilor, acesta va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populația rurală a comunei Tuzla, fiind, totodată, o măsură directă de diminuare a discriminării privind accesul pe piața muncii al femeilor cât și de stopare a fenomenului de depopulare a mediului rural prin reducerea decalajelor dintre spațiul rural și cel urban.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top