Administrație Locală

Atotştiutorul consilier Menabit Ozghiun din Mangalia îi ia la mişto pe primarii de municipii nemulţumiţi de buget

În timp ce mai mulţi primari de municipii din România se opun vehement noului proiect de buget, care va lăsa administraţiile locale fără bani, atoateştiutorul consilier local al PSD Mangalia îi ia peste picior şi spune că nu au înţeles nimic din proiectul de buget şi din negocierile cu Guvernul. În schimb, el crede, din ce a văzut la televizor (afirmaţia îi aparţine) că pe forma actuală a bugetului va curge lapte şi miere în administraţiile locale, care vor avea bani de funcţionare şi mai multe fonduri de investiţii decât în trecut.

„Propunerea eu o ştiu de la TV. Şi la TV s-a discutat că primăriile vor primi mai mulţi bani. Primarul din Mangalia nu pricepe administraţie. Poate că şi ăla din Năvodari, dacă s-a arătat nemulţumit, e la fel. Este o discuție de tatonare. Ăia (primarii-n.red) pleacă de acolo din şedinţă şi ţipă că vor să le ia banii, unii nici nu au înțeles, alţii nu ştiu nici ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Dezvăluiri consilierul local PSD din Mangalia, care după ce a făcut pe specialistul în finanţe s-a răzgândit şi a recunoscut totuşi: „Nu sunt primar şi nu ştiu care e situaţia”.

Reamintim că noua formulă de alocare a bugetului către administraţiile locale, prin care acestea din urmă sunt obligate să finanţeze în locul statului mai multe servicii descentralizate, i-a nemulţumit profund pe primarii de municipii. Aceştia au afirmat prin intermediul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) că noul buget va însemna nu doar scăderea investiţiilor, ci şi falimentul unor primării.

Săptămâna trecută, Asociaţia Municipiilor din România a respins categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli ale unor instituţii descentralizate şi a solicitat Executivului să asume integral de la bugetul de stat cheltuielile privind protecţia copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, conform programului de guvernare.

Nici măcar ultimele negocieri ale AMR cu Ministrul de Finanţe, de astăzi, 7 februarie, nu au adus vreo schimbare.

„A fost o simulare de dezbatere. Mai mult, a fost o regie pusă la cale de domnul Teodorovici. Nici nu a fost atent la ce am avut noi de spus şi a zis că rămâne aşa cum s-a stabilit”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top