Fără categorie

Articol – O piață mai echilibrată pentru jocurile de noroc online

Articol - O piață mai echilibrată pentru jocurile de noroc online

Articol - O piață mai echilibrată pentru jocurile de noroc online Jocurile online sunt în plină dezvoltare. În același timp, acestea pot reprezenta un risc pentru cei care le practică. Săptămâna trecută, Parlamentul European a cerut Comisiei propuneri pentru o cooperare mai strânsă între statele membre pentru combaterea jocurilor de noroc ilegale pe internet. Deputaţii europeni mai cer măsuri stricte pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum minorii.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Jocurile online sunt în plină dezvoltare. În același timp, acestea pot reprezenta un risc pentru cei care le practică. Săptămâna trecută, Parlamentul European a cerut Comisiei propuneri pentru o cooperare mai strânsă între statele membre pentru combaterea jocurilor de noroc ilegale pe internet. Deputaţii europeni mai cer măsuri stricte pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum minorii.

În momentul de față, jocurile de noroc online reprezintă 10% din total și aduc un venit de 10 miliarde de euro. Regulile ce se aplică pieței jocurilor de noroc sunt diferite între statele UE.

Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută o rezoluție nelegislativă privind jocurile de noroc online în piața internă. Textul prezintă poziția Parlamentului asupra unei cărți verzi publicate de Comisia Europeană anul acesta. Deputaţii europeni cer o abordare coordonată a jocurilor de noroc online, în special în combaterea jocurilor ilegale și protejarea minorilor și consumatorilor vulnerabili.

Pentru o piață mai transparentă și mai stabilă

Conform textului parlamentar, statele membre ar trebui să introducă un model de licențe pentru siguranța jucătorilor. Acesta ar ajuta la respectarea regulilor de către furnizori.

Deputaţii europeni au cerut Comisiei să examineze posibilitatea blocării tranzacțiilor între companiile de eliberare a cardurilor de credit și furnizorii de jocuri de noroc online.

Protejarea consumatorilor vulnerabili

Pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum minorii, deputaţii europeni cer introducerea unor restricții în accesarea site-urilor cu jocuri de noroc (verificarea vârstei, criterii pentru plata electronică etc.).

Comisia Europeană ar trebui să examineze posibilitatea introducerea standardelor comune pentru operatori sau o directivă cadru în acest sens, mai spun deputaţii europeni. Ca prim pas în această direcție, Parlamentul European propune un cod de conduită european.

Rezoluția a fost adoptată marți, 15 noiembrie 2011.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top