Fără categorie

Articol – Durban: un nou cadru global pentru schimbările climatice până în 2020

Articol - Durban: un nou cadru global pentru schimbările climatice până în 2020

Articol - Durban: un nou cadru global pentru schimbările climatice până în 2020 Liderii mondiali au făcut încă un pas către un tratat global pentru combaterea schimbărilor climatice. Acordul la care s-a ajuns duminică în cadrul summit-ului ONU din Durban (Africa de Sud) prevede o reducere semnificativă a emisiilor de bioxid de carbon până în 2020. „Acest progres trebuie urmat de acțiune fermă“, a declarat președintele delegației Parlamentului European la summit, social-democratul german Jo Leinen.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Liderii mondiali au făcut încă un pas către un tratat global pentru combaterea schimbărilor climatice. Acordul la care s-a ajuns duminică în cadrul summit-ului ONU din Durban (Africa de Sud) prevede o reducere semnificativă a emisiilor de bioxid de carbon până în 2020. „Acest progres trebuie urmat de acțiune fermă“, a declarat președintele delegației Parlamentului European la summit, social-democratul german Jo Leinen.

Principala temă a discuțiilor de la Durban a fost viitorul Protocolului de la Kyoto, care expiră la sfârșitul anului 2012. Summit-ul de la Durban a încercat să găsească un acord pentru perioada următoare, semnat atât de țările dezvoltate, cât și de cele în curs de dezvoltare.

„Parlamentul European sprijină puternic prelungirea Protocolului de la Kyoto, atâta timp cât este respectată integritatea mediului înconjurător“, a spus președintele delegației Parlamentului European la summit, social-democratul german Jo Leinen.

„Trebuie ca țările să semneze un cadru ce va duce la un acord global obligatoriu până în 2015“, a adăugat dumnealui, arătând că obiectivul de a limita încălzirea globală la două grade Celsius este în pericol dacă acest acord va intra în vigoare doar în 2020.

Vicepreședintele delegației parlamentare, germanul Karl-Heinz Florenz de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), a adăugat: „Diplomația UE în domeniul combaterii schimbărilor climatice a funcționat. Lumea s-a schimbat și trebuie să definim țările dezvoltate și pe cele în curs de dezvoltare în funcție de noile realități“.

Chiar și țările mai reținute, precum SUA, India și China au decis până la urmă să continue lupta împotriva schimbărilor climatice. „Salut decizia Chinei de a-și asuma noi responsabilități și de a juca un rol nou în lume. Trebuie să ne intensificăm cu toții eforturile, pentru că mai sunt multe lucruri de făcut“, a mai spus domnul Florenz.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top