Actualitate

Ambasadori din mai multe state, prezenți la Tulcea

În sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea a avut loc luni, 9 august 2021,  un Forum Economic organizat de Consiliului Județean Tulcea în colaborare Avangarde Group în cadrul Programului Romanian Investment Zoom (RIZ).

La eveniment au participat E.S. Safiya Ahmad Nuhu (Ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România), Igyor-Uzer Mercy Ahemen (Secretar I în cadrul Ambasadei Republicii Federale Nigeria în România), E.S. Andrei Grinkevich (Ambasadorul Republicii Belarus în România), Emil Jacotă (Consilier ministerial – Însărcinat cu afaceri, Ambasada Republicii Moldova în România), Simion Botnari (Consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România), Pierre Annoye (Consilier economic și comercial în cadrul Ambasadei Regatului Belgiei în România), Tudor Afanasov (Președintele Camerei de comerț Româno-Ruse, reprezentant al Centrului Rus de Export și membru în conducerea Asociației Financiare și de Afaceri pentru Cooperare Euro-Asiatică), Călin Coșar (Președintele Camerei de Comerț Israel), Bogdan Voiculescu (Reprezentant al Companiei de Investiții Fortis Business Management Olanda), Denisa Caravan (Avocat reprezentativ – Specialist in consultanță investiții – Investment Company Olanda).

Invitat de onoare la evenimentul organizat la sala de ședințe a Consiliului Județean Tulcea, fostul președinte Emil Constantinescu a vorbit despre legătura între stabilitate și succesul schimburilor economice, subliniind, în acest context, importanța unui mediu prietenos („friendly environment“) pentru prosperitate în domeniul afacerilor.

„Cei care cunosc istoria Dobrogei știu că se află la intersecția unor mari drumuri comerciale. De asemenea, acest teritoriu reprezintă un exemplu în Europa și în lume în ceea ce privește conviețuirea pașnică a mai multor nații“, a mai adăugat fostul președinte Emil Constantinescu.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit despre principalele oportunități de creștere economică al județului Tulcea, amintind faptul că turismul, agricultura, acvacultura sunt principalii piloni ai dezvoltării acestui colț al țării.

„În ultimul timp, Tulcea și-a găsit un drum al dezvoltării, iar scopul nostru este acela de da valoare acestui ținut. Județul nostru merită mai mult și va avea mai mult“, a precizat președintele Horia Teodorescu.

„Excelenţele voastre, sper că pe parcursul scurtei vizite la Tulcea veţi avea ocazia să descoperiţi potenţialul turistic şi economic al judeţului nostru! Suntem deschişi colaborării cu parteneri externi, pentru că avem ce oferi: există numeroase domenii în care se poate investi şi obţine profit, se pot identifica bunuri şi servicii necesare pentru piaţa externă, se pot crea locuri de muncă la nivel local!“, a transmis și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

Tot din partea gazdelor, administratorul public al Județului Tulcea, Dumitru Mergeani, le-a vorbit invitaților despre județul Tulcea.

„Ați ales foarte bine județul Tulcea, iar pentru cei care nu ați fost pe la noi, vreau să precizez că veți vedea o întreagă paletă a domeniilor economice: avem turism, avem acvacultură, avem unii dintre cei mai importanți crescători de animale, avem de față președintele asociației fermierilor din Tulcea, reprezentantul întreprinderilor mici și mijlocii. Sperăm ca acest forum de astăzi să aibă și o finalitate, astfel încât să existe schimburi între agenții economici din județ și invitații noștri“, a transmis Dumitru Mergeani.

În cadrul Forumului Economic, E.S. Andrei Grinkevich, Ambasadoru al Republicii Belarus în România a vorbit despre parteneriatul dintre județul Tulcea și regiunea Mozyr din Belarus, parafat în urmă cu trei ani.

E.S. Safiya Ahmad Nuhu, Ambasador al Republicii Federale Nigeria în România, a insistat pe deschiderea țării sale în ceea ce privește schimburile economice, amintind faptul că Nigeria reprezintă o piață semnificativă pentru agenții economici din întreaga lume.

Emil Jacotă, Consilier ministerial în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în România a vorbit despre importanța relațiilor cu România, dar și despre direcția pro-europeană asumată de Republica Moldova, iar Pierre Annoye, Consilier economic și comercial în cadrul Ambasadei Regatului Belgiei în România a insistat asupra importanței creării unor relații de cooperare dintre agenții economici din România și cei din Belgia.

Președintele Camerei de comerț Româno-Ruse, Tudor Afanasov, a adus în discuție o serie de proiecte menite să pună în valoare comunitatea staroverilor din această zonă a țării, iar Călin Cosar, președintele Camerei de Comerț Israel a insistat asupra legăturilor foarte strânse dintre România și Israel, care s-ar putea finaliza în parteneriate constructive în domeniul economic.

Din județul Tulcea, la eveniment au mai participat reprezentanți ai Primăriei Tulcea, ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și oameni de afaceri cu activitate în domenii prioritare precum turism, acvacultură, agricultură etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top