Fără categorie

Agricultorii tulceni au noi oportunități pe piața chineză

Într-o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat luni, 5 februarie, la sediul Consiliului Județean Tulcea, președintele Horia Teodorescu a discutat cu fermierii tulceni despre oportunitatea unei vizite în regiunea Suzhou din China. Scopul acestei deplasări ai consta în încheierea unor parteneriate de schimburi comerciale.

„Se dorește extinderea relației culturale pe care o avem cu partenerii din Suzhou, China și în domeniul comercial, iar eu sunt de părere că este o oportunitate uriașă pentru Tulcea. Pot să vă spun că cererea de pe piața chineză este foarte mare, iar interesul lor este unul crescut, dat fiind faptul că ei sunt cei care au tot insistat ca această deplasare să devină realitate“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Oamenii de afaceri tulceni și-au arătat deschiderea față de această posibilitate și au concluzionat că, în actualul context european, se impune găsirea unei piețe noi de desfacere. „Acum Europa vinde, nu prea mai cumpără. Cifrele ne arată o scăderea semnificativă a exportului românesc pe piața europeană: de la an la an avem exporturi mai mici. Trebuie să căutăm o altă piață, astfel că o astfel de delegație este o adevărată oportunitate“, spune unul dintre agricultorii invitați la această ședință.

În perioada septembrie – octombrie 2017, o delegație a Consiliului Județean Tulcea, condusă de Horia Teodorescu, a efectuat o vizită de lucru în Suzhou, acolo unde au fost purtate discuții pentru realizarea acestui parteneriat comercial. S-a stabilit, la vremea respectivă, faptul că unii agenți economici tulceni cu activitate în procesarea cerealelor, viticultură sau creșterea animalelor ar putea colabora cu autoritățile din Suzhou, cu posibilitatea extinderii și spre ale zone.

Tot anul trecut, o delegație din regiunea chineză, condusă de Chen Xiongwe, vicepreședinte al Conferinței consultative politice din Suzhou a vizitat județul Tulcea. Au fost purtate, cu această ocazie, discuții aplicate cu reprezentanți ai unor investitori marcanți în agricultură din județ. Încă de atunci autoritățile agricole din Suzhou au apreciat și și-au arătat interesul pentru vinurile tulcene.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top