Actualitate

Agenția guvernamentală TIKA modernizează un complex al DGASPC Constanța

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a semnat, azi, 06.03.2020, parteneriatul cu Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA) pentru reabilitarea şi dotarea cu mobilier nou a Complexului de Servicii  pentru Protecția în Regim de Urgență a Copilului, a Cuplului Mamă-Copil și a Victimelor Violenței în Familie.

Parteneriatul a fost semnat în prezenţa Excelenței  Sale doamna Fusun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia la București, a doamnei Yasemin Melez Bicer, coordonator TIKA București, a secretarului general al judeţului, doamna Mariana Belu şi a directorului general al DGASPC Constanţa, domnul Petre Dinică.

Potrivit parteneriatului, lucrările vor începe luni, 09.03.2020, iar pe toată perioada derulării acestora, beneficiarii (2 mame împreună cu doi bebeluşi – beneficiari ai serviciilor oferite de Modulul Mamă-Copil şi alţi 12 copii – beneficiari ai Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă) vor fi mutaţi în alte centre aparţinând DGASPC Constanţa. Este vorba despre lucrări de reparaţii, recompartimentarea Complexului, modernizare şi dotarea cu mobilier nou.

Doresc să mulţumesc în primul rând Ecelenţei Sale doamna Ambasador Fusun Aramaz şi doamnei Yasemin Melez Bicer, coordonatorul TIKA București pentru implicarea în sistemul de protecţie a copilului şi doresc să precizez că între Agenţia Guvernamentală TIKA şi DGASPC Constanţa există o colaborare de mai mulţi ani. Obiectivele şi proiectele realizate au adus mare bucurie în rândul copiilor de la centrele Delfinul, Micul Rotterdam, Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii – care devine o Casă de Tip Familial şi tuturor copiilor din centre care au nevoie de tratament stomatologic prin finanţarea şi deschiderea unui cabinet stomatologic la Centrul de Plasament Traian. Cu această ultimă ocazie, am solicitat ajutor şi în ceea ce priveşte reabilitarea acestui centru. Lucrul acesta se întâmpla în decembrie, anul trecut şi, iată că, acum, avem ocazia să începem lucrările aici. Pe lângă tot ce este asigurat în acest proiect, Consiliul Judeţean Constanţa va contribui cu o sumă destul de importantă pentru finalizarea renovării exterioare şi a instalaţiilor sanitare. Pe această cale, vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte Marius Horia Ţuţuianu că este în continuare alături de noi”, a declarat directorul general al DGASPC Constanţa, Petre Dinică.

„Constatăm că parteneriatul nostru împreună cu TIKA mai are un drum lung de parcurs şi asta datorită bună voinţei Excelenţei Sale şi a statului turc iar pentru toate acestea doresc să vă mulţumesc. În caliate de preşedinte al Comisiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, vă mulţumesc în numele copiilor care sunt beneficiarii acestor lucruri frumoase ce se realizează împreună cu TIKA”, a declarat Mariana Belu, secretarul general al judeţului Constanţa.

„Doresc să îi mulţumesc Excelenţei Sale doamna Ambasador pentru faptul că întotdeauna ne-a fost alături, a fost un deschizător de drumuri pentru noi, fapt ce ne-a ajutat să putem implementa toate aceste proiecte”, a afirmat Yasemin Melez Bicer, coordonator TIKA București.

„Pentru mine, venirea la Constanţa este plină de semnificiaţii, este o deosebită plăcere, fiind o regiune foarte importantă în care trăiesc comunităţi însemnate de turco-tătari, devenit astfel o punte de legătură între cele două ţări. Doresc să îi mulţumesc şi doamnei Yasemin Melez Bicer pentru sensibilitatea de care dă dovadă în selectarea proiectelor cu caracter social şi domnului director general al DGASPC Constanţa pentru această frumoasă colaborare şi pentru întreaga sa activitate”, a declarat Excelența  Sa  doamna Fusun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia la București.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top