Actualitate

Adamclisi: Investiții europene pentru dezvoltarea comunei

Adamclisi: Investiții europene pentru dezvoltarea comunei

Adamclisi: Investiții europene pentru dezvoltarea comunei, este calea aleasă de adminstrația locală. Viceprimarul Ion Dumitru spune că fondurile europene reprezintă cea mai bună sursă de finanțare, mai ales pentru dezvoltarea infrastructurii.

Comuna Adamclisi, situată în județul Constanța, se află într-un proces de dezvoltare susținută, datorită investițiilor europene. Viceprimarul cu atribuții de primar, Ion Dumitru, a declarat că comuna a atras deja fonduri considerabile pentru diverse proiecte.

  1. Asfaltarea și canalizarea: Un singur proiect a fost finanțat de la bugetul guvernamental, și anume asfaltarea drumului din Urluia. În prezent, se evaluează un proiect de rețele de canalizare pentru localitățile Zorile și Abrud, care vor fi finanțate prin programul Anghel Saligny.
  2. Proiecte europene: Restul proiectelor sunt finanțate prin fonduri europene. Comuna Adamclisi a reușit să atragă investiții pentru diverse inițiative, cum ar fi:
    • Reabilitarea liceului: Modernizarea liceului include digitalizarea, amenajarea de băncuțe și mobilier, precum și crearea a trei cabinete de specialitate.
    • Digitalizarea primăriei: Primăria va beneficia de modernizare și digitalizare, tot cu sprijinul fondurilor europene.
    • Reabilitarea dispensarului uman: Proiectul a fost deja aprobat, iar contractul de finanțare a fost semnat. În prezent, se derulează procedura de achiziție a constructorului.
    • Reabilitarea sediului primăriei: Clădirea primăriei va fi modernizată termic, va avea panouri fotovoltaice, încălzire prin pardoseală și recuperatoare de căldură, respectând normele europene.

Ion Dumitru subliniază că accesarea fondurilor europene nu a fost evitată, iar un control riguros asigură calitatea execuției proiectelor. Comuna Adamclisi se află pe o traiectorie ascendentă, iar investițiile europene vor contribui la transformarea ei într-o localitate modernă și funcțională.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top