Opinii

Acțiuni ale Primăriei Babadag pentru deszăpezirea orașului

Situat de-a lungul drumului național DN 22 ce leagă Tulcea de Constanța, orașul Babadag a fost una dintre localitățile care a avut de înfruntat din plin viscolul și căderea masivă de zăpadă începând cu data de 6 ianuarie. În mai multe rânduri, intrările și ieșirile din oraș au fost închise circulației, ca de altfel în aproape tot județul Tulcea.

Administrația locală a orașului, coordonată de primarul Georgian Caraman, a acționat pe străzi cu 4 buldoexcavatoare mari, 3 buldoexcavatoare mici, 1 autogreder, 3 basculante mari 8X4 și 3 basculante mici. Pentru o bună sincronizare a intervențiilor de deszăpezire, orașul a fost împărțit în 3 zone: Centru-BIM, Veterani-Gară și Bendea-Măcin. Conform declarațiilor edilului ”acțiunile s-au desfășurat până la ultima străduță”, de aceea el a cerut locuitorilor să aibă răbdare, mai ales în primele zile în care județul Tulcea s-a confruntat cu codul roșu de viscol și zăpadă.
Cele 3 buldoexcavatoare mici s-au axat în special pe deszăpezirea trotuarelor și parcărilor, iar zăpada a fost înlăturată cu ajutorul basculantelor. După deszăpezire s-a intervenit cu material antiderapant pe principalele artere care au trafic auto ridicat.
În sprijinul reprezentanților primăriei au venit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Poliție, Jandarmerie, Poliția Locală, persoane beneficiare de ajutor social și cei de la ENEL Babadag care s-au luptat cu vremea pentru a asigura electricitatea în casele oamenilor.
”Cu deosebire, mulțumim celor la ISU și cadrelor medicale de la Centrul de Permanență care au asigurat transportul la Spitalul Județean de Urgență Tulcea a trei pacienți, doi cu fracturi și o femeie care urmează să nască. Sunt momente când existența unui spital la Babadag s-ar face necesară mai mult ca oricând, dar încercăm să ne descurcăm cu ce avem. Mulțumesc și tuturor cetățenilor care au înțeles gravitatea fenomenelor meteo și au conștientizat greutățile cu care ne confruntăm”, le-a transmis primarul Georgian Caraman locuitorilor din Babadag.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top