Politic

Bola: Vrem să temperăm creșterile de prețuri la transport persoane

Parlamentarii partidului Forța Dreptei un inițiat și depus, la începutul acestei luni, un proiect de lege prin care încearcă să tempereze creșterile de prețuri la serviciile de transport persoane prin scăderea cotei de TVA aplicată acestor servicii la 5%.

“De ce credem că este o măsură necesară, liberală și pe care statul și-o permite? Pentru că statul a avut încasări nete din TVA de 31,58 mld lei în primele patru luni ale anului, în creștere cu 40,2% față de anul anterior. Veniturile suplimentare din TVA nu provin din creșterea gradului de colectare, ci din a prețurilor. Deci, indiferent ce ar declara unii, Statul își „permite” acest lucru, absolut normal într-o societate normală.

CFR anunță că trebuie să majoreze costul biletelor cu 20%, în timp ce Ciolacu face pe prostu’ și declară că este „mirat” de evoluția prețurilor. Ei bine, e simplu – Statul își umple buzunarele din creșterea prețurilor și trebuie să accepte să suporte o parte din costul inflației. Nu putem lăsa presiunea creșterii prețurilor doar pe umerii consumatorilor,” spune deputatul constănțean Bogdan Bola.

Deputații partidului Forța Dreptei, când au depus proiectul legislativ și au solicitat introducerea lui în procedură de urgență parlamentară, spun că au avut în minte un lucru foarte clar: “aproape 50% din prețul carburanților îl reprezintă acciza și TVA-ul aplicat de stat. Bani câștigați fără să facă nimic, pe spinarea cetățenilor, pe care apoi îi minte și încearcă să îi vrăjească prin tot felul de pomeni electorale.”

Bogdan Bola a mai declarat în acest context: “Am mai spus-o: Statul se comportă zilele acestea ca un speculant de cea mai joasă speță, umplându-și buzunarele în timp ce le golește pe ale românilor. Un preț mai mare al biletelor pentru transportul public în comun lovește exact categoriile pe care USL 2.0 se laudă că le ajută prin măsuri populiste…”.

(Sursa foto – Facebook/ Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top