Politic

Senatorul Vergil Chițac, despre șefii Jandarmeriei: „Povara recunoștinței e grea… și periculoasă”

Trei șefi din Jandarmeria Română – Sebastian Cucoș, Cătălin Șindile și Laurențiu Cazan – au fost puși sub acuzare de procurorii din cadrul Parchetului General. Cei care au decis și coordonat acțiunile jandarmilor din data de 10 august sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă. Alături de cei trei mai este învinuit și secretarul de stat din MAI Mihai Chirică.

„Când jandarmii îi mai băteau pe civili în Piața Victoriei, mai exact la ora 01:54 scriam pe Facebook: Știu însă că reacția jandarmeriei a depășit cu mult limita normală. Dacă această violență ilicită a fost premeditată și planificată, așa cum cred acum, cei care au făcut asta trebuie să plătească! Și vor plăti scump!. Presa a scris că unii dintre suspecți au avut legături politice periculoase care le-au facilitat accederea în funcții! Povara recunoștinței e grea…și periculoasă!”, notează senatorul Vergil Chițac.

Concret, în spațiul public au apărut mai multe informații referitoare la numirile politice ce au stat în spatele acestor persoane care au ajuns la conducerea Jandarmeriei Române. Ca atare, datorită acestor numiri pe considerente politice, șefii jandarmilor au decis intervenția în forță în seara de 10 august contra manifestanților.

În 10 august 2018 românii din diaspora alături de alte persoane nemulțumite au protestat la adresa Guvernului și a partidelor de guvernământ (PSD și ALDE) în Piața Victoriei. Mitingul s-a finalizat prin intervenția în forță a jandarmeriei.

În acea noapte, senatorul Vergil Chițac, militar de carieră (amiral în rezervă), nota: „Nu știu dacă la protestul de azi au fost numai români aparținând comunităților din străinătate. Probabil că nu! Cu siguranță au fost unii, nu neapărat înfiltrați, care au incitat la violență printr-un comportament agresiv. Era de așteptat! Știu însă că reacția jandarmeriei a depășit cu mult limita normală. Dacă această violență ilicită a fost premeditată și planificată, așa cum cred acum, cei care au făcut asta trebuie să plătească! Și vor plăti scump!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top