Ştiri

Președintele PNȚCD, mai PSD-ist ca PSD-iștii: „Solicit SRI să destructureze #Rezist – pericol la adresa siguranței naționale!”

În ultima vreme, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, duce o campanie pe Facebook destul de consistentă împotriva manifestanților din Piața Victoriei, ai celor denumiți generic #Rezist. Oarecum nefiresc pentru un partid de dreapta, un partid anti PSD, ar zice unii. Alții, în schimb, ar putea crede că Pavelescu are în acest moment un fel de cântat al lebedei, deoarece nimeni în mediul public nu-l mai bagă în seamă. Și, din păcate, are de pierdut mai ales partidul pe care același Pavelescu a reușit să-l anonimizeze după alegerile din 2016.

Iată câteva exemple de ieșiri în spațiul ale lui Aurelian Pavelescu:

Miercuri, 6 decembrie: „Solicit SRI să destructureze #Rezist – pericol la adresa siguranței naționale! Paul Hitter, un român care trăiește în Germania, fost lider al #Rezist, face dezvăluiri uluitoare despre #Rezist, din interior, descriind organizația ca pe una de tip infracțional, fascist, concepută și sprijinită pentru destabilizarea statului român. Spun eu, apropiată ca mod de acțiune de organizațiile para-militare…”
Miercuri, 6 decembrie: „Infantilii care-și spun dreapta au ignorat, pozându-se cu aroganță alături de #Rezist, o grupare care nu are nicio legatură cu marile probleme sociale ale românilor. Și au intrat cu capul în gard!”
Marți, 5 decembrie: „Cum să sprijini lipsa de rațiune? Adică „rațiunea” opoziției (PNL-USR) care se agață disperată de #Rezist? Adica: PNL, USR și #Rezist spun că au dreptul și chiar obligația să demonstreze – chiar și neautorizat -, împotriva actualei puteri. (Îi pot ințelege pe cei de la #Rezist că demonstrează neautorizat, dar partidele aflate în Parlament, de ce să nu ia autorizații pentru demonstrații?). Foarte bine! Să demonstreze, că dreptul la liberă exprimare este garantat, indiferent de poziție.”
Nu numai demonstranții din Piața Victoriei îl deranjează pe președintele PNȚCD, ci și președintele României Klaus Iohannis pentru că îndrăznește să-i numească „penali” pe unii oameni politici și pentru că și-a început campania electorală prea devreme.

Măcar Iohannis nu își închină partidul înainte de alegeri lui marian Munteanu…

Sâmbătă, 2 decembrie: „Ieri, de Ziua Națională, Președintele Klaus Iohannis a dat două mesaje: primul înainte de Paradă, al doilea la Recepția organizată seara la Cotroceni. În ambele a avut grijă să-i atace pe… „penali”, adică aversarii săi politici direcți: Tăriceanu și Dragnea. În numele, vezi-Doamne, a ideii de „integritate”. Președintele României nu este, însă, cel care stabilește cine este moral sau nu, nici procuror și nici instanță de judecată – pentru a stabili vinovații. El reprezintă statul român și mediază între instituțiile statului sau între stat și societate.
De fapt, Klaus Iohannis a intrat în campania electorală, sprijinit de cele două trusturi de presă, Realitatea și Digi24, în mod fățis. Dar mai sunt 2 ani, d-le Președinte, nu vi se pare cam devreme? Până atunci ce veți face cu țara?”

Reacții negative la adresa lui Pavelescu

Cum era de așteptat, reacțiile la postările lui Aurelian Pavelescu nu s-au lăsat așteptate. Multe dintre ele critică orientarea, mai bine zis dezorientarea, politică a președintelui PNȚCD și speră că ceea ce postează el pe Facebook nu este opinia generală a unui partid istoric.
Dan Pavel: „Onor. președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, solicită SRI să destructureze mișcarea de protest #Rezist deoarece este una de tip fascistoid, infracțional, concepută să destabilizeze statul român și să submineze siguranța națională. Eu, în calitate de lider al comitetului executiv #Rezist de la mine din sufragerie, împreună cu cele două pisici diversioniste tot ale mele și cu agentul nume de cod <Nevastă-mea>, în calitate de co-conspiratori, solicităm destructurarea lui Aurelian Pavelescu deoarece este un tip cretinoid, conceput să-mi destabilizeze mie butoiul de murături când citesc prostiile lui pe balcon.”
Maria: „Mintea ta este destructurată! Ai fost vrodată în piață să-i vezi pe oamenii aceia? Fabulațiile pe care le exprimi în înșiruirea aia de inepții,ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei câțiva care mai încearcă să ducă mai departe PNȚCD. Pur și simplu îi compromiți! Cu siguranță nu le-ai cerut părerea!”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top