Opinii

Pregătirile pentru Festivalul Dakini au intrat în linie dreaptă. 20.000 de oameni, așteptați la Tuzla

Peste 100 de artiști, 3 scene, 15 ha de plajă sălbatică, 20.000 de oameni și multă distracție sunt ingredientele cu care Festivalul Dakini se înscrie în circuitul evenimentelor de anvergură internațională. Timp de 4 zile (29 iunie – 2 iulie), comuna constănțeană Tuzla va fi polul muzicii de calitate, a spiritului liber și a aventurii deoarece aici se vor întâlni muzica chill, psy-trance și micro-house, dansul, peste 100 DJ, speakeri și artiști celebri, workshop-uri și cel mai mare „yoga village” din această zonă a Europei.

Pentru administrația publică a comunei, organizarea în premieră a Festivalului Dakini pe plaja din Tuzla (una dintre puținele rămase neatinse de la noi și din Europa) este mai mult decât o provocare. ”Sperăm că Tuzla va avea numai de câștigat de pe urma organizării acestui Festival. Vor veni peste 20.000 de oameni pe plaja noastră. Va fi o provocare pentru agenții economici din localitate, dar și pentru locuitori. Cred că, de la an la an, Festivalul Dakini va crește în importanță și intensitate, iar comunitatea noastră va fi cunoscută de toată lumea”, ne-a declarat primarul comunei, Reșit Taner.
Perimetrul festivalului va fi structurat pe mai multe zone de interes, începând cu cele 3 scene pe care artiști sau DJ de notorietate internațională vor fi prezenți 24/24h, continuând cu yoga village (spații pentru cursuri, workshop-uri de learning și healing), zona dedicată atelierelor de creație susținute de artiști din toată lumea și încheind cu zona de food & bar, cu zeci de restaurante, terase și rulote. 
Cazarea și parcarea se for face în afara perimetrului festivalului, în locuri amenajate (vor beneficia de iluminat ambiental, electricitate, dușuri și toalete), marcate și monitorizate.
Organizatorii Festivalului Dakini pun la dispoziția participanților corturi de prim ajutor cu personal calificat, echipaje salvamar, agenți de Securitate, info point, ATM și schimb valutar.
De asemenea, este important de știut faptul că minorii pot intra doar însoțiți de un părinte sau de un terț care prezintă procură notarială și copie după certificatul de naștere. Sunt acceptate animalele de companie, cu respectarea normelor de siguranță pentru participanți.
În prețul unui bilet (165 – 220 lei) intră accesul la toate zonele, concertele, cursurile, atelierele și activitățile din cadrul Festivalului Dakini. Taxa de campare per cort sau rulotă se plătește adițional,  pentru toată perioada (65 de lei).
Festivalul Dakini s-a născut din dorința de a împărtăși participanților o abordare diferită asupra vieții, libertății de exprimare și manifestare, acceptare și toleranță;  toți participanții bucurându-se pe intreaga durată a acestuia de experiențe inedite, la care se vor adăuga  valorile transmise cât și bucuria de a petrece timp în sânul naturii, pe malul mării.
Festivalul Dakini dorește sa îndrepte atenția participanților și către mediul înconjurător, oferind toate avantajele unui festival de mare anvergură: zonă de camping, yoga village, zonă de restaurante și baruri, zonă dedicată copiilor; zone de ateliere, parcare gratuită.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top