Opinii

Primarul comunei Nalbant vrea să introducă încălzire solară în școli

Modernizarea școlilor și crearea unui climat cât mai optim pentru desfășurarea actului educațional la cel mai înalt standard, este una din prioritățile aflate pe agenda primarului comunei tulcene Nalbant, Ion Nicolae. Astfel, zilele acestea, edilul a depus la Ministerul Educației Educației Naționale și Cercetării Științifice un proiect pentru utilarea cu panouri solare a școlii din satul Nicolae Bălcescu și a grădiniței din Nalbant. „Ambele instituții de învățământ sunt într-un plin proces de extindere și modernizare și ne-am gândit ca acum ar fi momentul cel mai potrivit pentru instalarea unui astfel de sistem de încălzire. Sperăm într-un răspuns pozitiv din partea ministerului”, ne-a declarat Ion Nicolae.

Principalele beneficii ale unui astfel de sistem de încălzire sunt este cel mai ieftin sistem de încălzire, după amortizarea investiției, putând ajunge să fie chiar gratuit, este cea mai economică energie, nu are impact cu mediu, neproducând nici un fel de deșeu, este o energie curată, interminabilă.
De asemenea, administrația locală va finaliza în scurt timp și proiectul de alimentare cu apă a satului Trestenic, în valoare de 1,4 milioane de lei (finanțare PNDL – Proiectul Național de Dezvoltare Locală), proiectul aflându-se în stadiul de achiziționare și montare a unui bazin de mare capacitate. Investiția finală este de peste 7 km de conductă de alimentare cu apă la nivelul localității.
Tot prin PNDL, primarul Ion Nicolae dorește implementarea a două noi proiecte ce vizează infrastructura rutieră a comunei. Este vorba despre asfaltarea drumului dintre Nalbant și Trestenic (3 km și jumătate) și de astfaltarea a 3 km de drum în localitatea Nalbant.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top