Fără categorie

Cristian Cealera îşi lansează romanul istoric „La Marginea Imperiului-Origini”(video)

„Prăvălia cu Cărți” va fi gazda unui eveniment editorial de excepție la acest final de săptămână. Romanul „La Marginea Imperiului – Origini”, va fi lansat vineri, 5 august, la ora 18.00. Cristian Cealera, autorul, semnează pentru prima dată un roman istoric ce surprinde viața a patru familii dobrogene întinsă pe parcursul a 146 de ani. Destinul personajelor este legat de destinul ținutului dintre Dunăre și Mare, perioada aleasă sec. II – IV d.H., fiind una de înflorire a Dobrogei sub dominație romană.

Un articol de Călin GAVRILAŞ 

Așa cum ne mărturisește autorul, personajele au existat în realitate, fiind atestate de inscripții și descoperiri arheologice, evenimentele prezentate în roman fiind și ele reale. Vom pătrunde astfel, prin intermediul romanului, în viața de zi cu zi a strămoșilor noștri, răsfoind file de autentică istorie antică. Ne vom plimba alături de personaje prin cetățile dobrogene și vom fi părtași la principalele evenimente petrecute în această perioadă. Eroii romanului sunt agricultori, gladiatori, soldați, băștinași, navigatori, negustori, funcționari, – oameni de toate stările pe care scriitorul ii folosește pentru a spune o parte din istoria Dobrogei.
Cristian Cealera semnează și două volume de mituri, istorii, povești și povestiri dobrogene, intitulate „Poveștile Mării Negre”. De asemenea, în activitatea sa jurnalistică, Cealera a publicat nenumărate articole despre istoria acestui ținut și a realizat 19 filme documentare pe aceeași temă. Toată această activitate l-a ajutat să ia decizia scrierii unui roman istoric.
La “Marginea Imperiului – Origini” este, așa cum rezultă din titlu, doar un prim volum, autorul având deja un proiect care să vină în continuarea romanului ce se va lansa vineri. Totul depinde, așa cum spune Cristian Cealera, de timp și de cum va fi primit de către public debutul său de romancier. Până acum, așteptările fiind foarte mari, interesul este sporit, iar discuțiile despre cartea sa ocupă agenda cititorilor de istorie dobrogeană.
Cristian Cealera a lucrat la mai multe instituţii media, printre care şi publicaţia Dezvăluiri. Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice şi ziarul Dezvăluiri au susţinut financiar proiectul editorial deja celebru, „Poveștile Mării Negre”, al aceluiaşi autor.
{youtube}FXU9b8oSFx0&feature=youtu.be{/youtube}

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top