Opinii

24 de locuințe ANL, recepționate în comuna Baia

În ultimele zile ale anului 2016, 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate în comuna Baia (județul Tulcea). Locuințele, 18 apartamente cu 2 camere și 6 apartamente cu 3 camere, au fost construite în amplasamentul din strada Republicii nr. 58B, tarla 4, parcela Cc94, şi sunt repartizate în două tronsoane cu regim de înălţime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

 

La recepție a participat și primarul comunei, Marșavela Mugurel-Laurențiu, primăria fiind instituția care, în final, va înmâna cheile acestor locuințe celor care se vor muta în ele.
Până în prezent, în județul Tulcea, au mai fost finalizate alte 510 apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localitățile Tulcea (320 de locuințe), Sulina (62 de locuințe), Isaccea (40 de locuințe), Murighiol (28 de locuințe) și Măcin (60 de locuințe). De asemenea, în acest județ și în cadrul aceluiași program se mai află în execuție alte 90 de unități locative în municipiul Tulcea (60 de locuințe pentru tineri specialiști din sănătate) și orașul Babadag (30 de locuințe).
Conform legii, locuințele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top