Opinii

16 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii comunei Aliman

Administrația publică locală a comunei constănțene Aliman lucrează în această perioadă pentru finalizarea documentației proiectelor ce vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2. Concret, până la 31 octombrie, toate administrațiile locale trebuie să aibă dosarele completate cu avizele și autorizațiile necesare lucrărilor prevăzute în proiecte. După termenul limită urmează semnarea contractelor de finanțare, apoi scoaterea la licitație publică a acestor investiții. Așadar, este o procedură obligatorie care va face ca implementarea proiectelor să înceapă anul viitor.

Pentru comuna Aliman, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene alocă, prin PNDL, aproximativ 16 milioane de lei. Astfel, banii vor fi folosiți conform celor două proiecte selectate: „Asfaltare străzi în comuna Aliman, jud. Constanța“, în valoare totală de 15.206.242 de lei și „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Aliman, județul Constanța“, în sumă de 507.870,57 de lei.
Reabilitarea și modernizarea drumurilor din comună este prioritară pe agenda administrației publice locale, coordonate de primarul George Nicola. Conform edilului, străzile din Aliman sunt asfaltate sau pietruite, iar până la demararea, anul viitor, a proiectului de asfaltare prin PNDL, primăria lucrează la plombarea și întreținerea actualei infrastructuri rutiere.
Un alt proiect care înaintează repede este cel al construirii unui dispensar medical în satul Dunăreni. Investiția de aproape 500 de mii de lei este acoperită în totalitate de la bugetul local al comunei. Clădirea dispensarului va avea 214 metri pătrați, iar pe lângă un cabinet medical va fi și o încăpere care va funcționa ca anexă a primăriei.
Comuna Aliman este formată din satele Aliman, Dunăreni, Floriile și Vlahii, având aproximativ 2.900 de locuitori. Localitatea de reședință este situată la o distanță de 97 de kilometri de municipiul Constanța.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top