Opinii

120 locuinţe sociale date în folosinţă, în Eforie

Primăria Eforie anunţă că până pe 19 noiembrie, 120 de persoane vor semna contractele de închiriere pentru locuinţele sociale din Eforie Sud, bulevardul Republicii (fabrica de gheaţă), locuinţe construite în cadrul programului iniţiat în 2006 şi finalizate în cursul acestui an cu lucrările privind amenajările exterioare.

Unităţile locative în care beneficiarii se vor muta în maximum trei săptămâni, au fost prevăzute cu parchet, gresie, faianţă, uşi securizate, centrală proprie, iar băile şi bucătăriile sunt dotate cu obiecte sanitare. „Prin repartiţia acestor locuinţe, dar şi a următoarelor 124 de garsoniere şi apartamente ce se construiesc, de asemenea, în Eforie Sud , sperăm să rezolvăm problema locativă la nivelul oraşului. La acestea se adaugă şi cele 60 de ANL-uri – locuinţe pentru tineri destinate închirieii- date în folosinţă în luna noiembrie 2009. Având în vedere faptul că între anii 1989-2007, în Eforie nu s-a construit nici măcar un apartament, sunt fericit să spun că acesta este al doilea proiect finalizat”, a declarat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Blocuri de locuinţe pe bulevardul Soarelui – Eforie Sud

Ovidiu Brăiloiu, a inaugurat în 2009 şi lucrările la blocurile de locuinţe sociale situate pe bulevardul Soarelui din Eforie Sud, la o distanţă de 300 de metri de mare. Prima etapă a proiectului prevede construcţia a două blocuri cu regim de înălţime P+ 8 respectiv 124 unităţi locative (36 garsoniere, 72 apartamente cu 2 camere, 16 apartamente cu trei camere). Valoarea proiectului este de aproximativ 200 miliarde lei vechi, din care procentul aferent lucrărilor de construcţii şi montaj reprezintă fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar partea privind lucrările de amenajare respectiv reţelele pentru utilităţi şi cele de amenajare (locuri de joacă, parcări etc) sunt sume ce vor fi suportate de la bugetul Administraţiei Publice Locale. Unităţile locative se vor închiria contra sumei de 1,43 lei/mp, valoare stabilită conform prevederilor legale, cazurilor sociale ce provin în mare parte din rândul persoanelor evacuate în baza Legii 10. Suprafaţa totală pe care se va întinde proiectul este de aproximativ 8000 metri pătraţi şi provine din domeniul privat al oraşului Eforie. În proiectul pentru această zonă sunt prevăzute a se realiza şi următoarele obiective: 145 locuri de parcare, 2 locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi amenajări peisagistice, iluminat stradal şi iluminat ambiental, căi de acces, alei şi platforme asfaltate, mobilier şi dotări urbane, transport în comun.
La Primăria oraşului Eforie s-au înregistrat un număr de aproximativ 800 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe, parte dintre solicitări fiind invalide (neîndeplinirea condiţiilor de atribuire sau dosare incomplete). Autoritatea locală a mai atribuit în ultimii trei ani şi un număr de 500 loturi de teren în vederea construirii unei case.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top