Opinii

Ziua Recoltei la Valu lui Traian- muzică, dans și voie bună

Comuna constănţeană Valu lui Traian a devenit, duminică 27 septembrie, gazda mult așteptatului eveniment dedicat Zilei Recoltei. Stadionul din localitate a devenit neâncăpător pentru mulţimea de oameni care a dorit să participe la acest eveniment. Primarul localităţii, Florin Mitroi, le-a oferit tuturor un spectacol deosebit de la care nu au lipsit micii, berea şi distracţia.

La sărbătoare au luat parte și partenerii bulgari ai primăriei Valu lui Traian. Parteneriatul între primăria Valu și cea din Kaynardja- Bulgaria a fost încheiat în anul 2007 și s-a concretizat prin construirea, pe cuprinsul anilor 2011-2012, a Pieței agroalimentare și a Centrului Transfrontalier de Afaceri Valu lui Traian. La sărbătoare au fost prezenți atât oficiali din localitatea bulgărească Kaynardja cât și comercianți bulgari.
Sărbătoarea a început cu binecuvântarea dată de preoții care slujesc în cele trei biserici din localitate. Aceștia au deschis programul prin a-I mulțumi lui Dumnezeu printr-un Te Deum pentru roadele pământului dăruite în acest an.
Primarul Florin Mitroi a ţinut şi în acest an să le mulţumească oamenilor pentru sprijinul și încrederea care i-au fost acordate. Profitând de această ocazie edilul le-a comunicat locuitorilor comunei că acest an se va încheia cu două proiecte îndrăzneţe: canalizare şi gaze, proiecte finalizate în proporție de 95%.
Și în acest an, la cea de-a XII-a ediţie a Zilei Recoltei, spectacolul oferit locuitorilor comunei a fost unul deosebit. De la ora 13.00 şi până după ora 21.30, scena a fost luată cu asalt de numeroși soliști și ansambluri de dansuri clasice, irlandeze și folclorice românești, turcești, tătărești etc.
Pe scenă au cântat solişti dobrogeni de renume, dar şi de alte mari nume ale scenei cum ar fi Adrian Ocheşanu, Constantin Moţoi, Mirela Pană, Cristi Proca, Mariana Edulescu, Gigi Luca, Ionuţ Galani. Invitat special a fost câtăreața de muzică populară Irina Loghin

Actualitate

To Top