Opinii

Ziua Națională a României, sărbătorită în comuna Baia

Administrația publică locală a comunei tulcene Baia organizează în fiecare an o serie de activități prilejuite de Ziua Națională a României. Astfel, pe 1 Decembrie locuitorii comunei au venit cu mic cu mare în centrul localității la Monumentul ridicat în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de lupă în cele două războaie mondiale.

Ceremoniile au debutat cu o slujbă de Tedeum (rugăciuni de mulțumire) oficiată de preoții din comună, urmate apoi de o scurtă alocuțiune ținută de primarul comunei Baia, Mugurel Marșavela. Au fost prezenți la evenimente, printre alții, și reprezentanți ai Consiliului Local, aiAarmatei, ai Poliției Locale, preucum și ai veteranilor de război.
A urmat emoționantul moment al depunerii coroanelor la Monumentul Eroilor. Și-au adus, în acest mod, omagiul și recunoștința toate instituțiile cu reprezentare la nivelul comunei.
Ca în fiecare an, elevii din Baia au pregătit un program cultural-artistic din care nu au lipsit poeziile și cântecele specifice acestei Sărbători Naționale. De remarcat că, aproape toți copiii au fost îmbrăcați în costume populare, semn al păstrării tradiției autentic românești, al iubirii de neam și țară.
Aducerea aminte, an de an, a celor care au făcut posibilă Marea Unirea, dar și a celor care apoi s-au jerfit pentru ca România să-și păstreze integritatea, se încadrează perfect în cuvintele inscripționate pe Monumentul Eroilor: ”În amintirea eroilor jertfiți pentru întregirea neamului”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top