Litoralul românesc

VIDEO:. „Atacul asupra Șcheiului Brașovului nu se oprește”. Proiect imobiliar controversat la poalele Tâmpei

Un proiect imobiliar nou pune pe jar locuitorii din cartierul Șchei, aparținând municipiului Brașov. Este vorba despre construirea unui complex alcătuit din 11 imobile, demisol, parter, două etaje și mansardă, realizat de trei societăți comerciale: Sapphire Towers, Emerald Towers şi Victory Towers.
În momentul de față, proiectul a primit certificatul de urbanism din partea Primăriei, iar pasul următor este realizarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal). Deoarece locul în care se dorește ridicarea acestor imobile este în apropierea unei arii protejate și ar presupune defrișarea pădurii și intervenția cu utilaje grele pe niște străzi înguste, primăria va iniția o consultare publică în acest sens.

Conform martorilor investitorii au afișat panouri informative în locuri greu accesibile, pe care este trecută data de 27 noiembrie ca termen limită pentru depunerea oricăror sesizări din partea celor interesați. Însă, municipalitatea a anunțat că această consultare va începe oficial în clipa în care proiectul va fi afișat la avizierul primăriei Brașov.
Imediat după apariția acestor informații, oamenii din zonă au postat mesaje în care-și exprimă îngrijorarea. Gabriela Borcea este una dintre persoanele care avertizează că panourile informative nu sunt în locuri ușor accesibile. „Dați-mi voie să dau o mână de ajutor Primăriei, care ne informează că un investitor ar vrea să construiască un ansamblu de vreo 20 de bloculețe la poala Tămpei. Și ne întreabă ce părere avem. Dar cum ne întreabă? Cu ajutorul unui panou amplasat strategic, într-o zonă <intens> circulată. Avem promisiuni că detalii vor fi și pe site-ul Primăriei la un moment dat. Până atunci, zic să treceți pe aici să vă informați si să vă exprimați punctul de vedere. Termen: 27 noiembrie”.
Un localnic, Șerban Șovăială, a postat pe contul său de Facebook un mesaj plin de îngrijorare: „Atacul asupra Scheiului nu se oprește. Eu număr 20 de imobile de 4 nivele pe plan. Pe strada Al. Petöfi, stradă deja sufocată de cei care locuiesc acolo, precum și de hotelul Kölping. Dacă astăzi oamenii se descurcă, în viitor va fi teroare pe una din cele mai abrupte străzi ale orașului. Daca ar fi un singur apartament pe nivel, tot ar fi 80 de mașini in plus, ceea ce mai mult decât dublează traficul. Mă întreb ce studiu de trafic are la bază documentația, dacă are”?
Oamenii nemulțumiți de posibilitatea realizării unui astfel de proiect au inițiat o petiție on-line „Salvați Tâmpa și Șcheii Brașovului de blocuri!”, petiție semnată de 854 de persoane până în dimineața zilei de 15 noiembrie.
„Puteți ajuta la oprirea distrugerii Brașovului Vechi și a Tămpei (prin construcția de blocuri). Există următoarea consultare publică până pe 26.11.2017 în care oamenii se pot pronunța asupra construirii unor blocuri în Șchei, pe strada Petofi Sandor 43-45, pe Tâmpa, în apropiere de Curcanilor. Dacă se mobilizează mai multe persoane, poate ca vom reuși să oprim distrugerea Șcheiului (cartier istoric) și a Tămpei (rezervație naturală)”, se arată în preambulul petiției.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top