Fără categorie

Un polițist local din Hârșova a refuzat să primească mită. Cazul a ajuns pe masa procurorilor

În cursul zilei de duminică, 5 noiembrie, o echipă mixtă formată din polițiști locali ai orașului Hârșova, jandarmeriei și poliției naționale, aflată în patrulare, au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani care conducea un autoturism pe strada Carsium fără să posede permis auto. Mai mult, acesta nu a oprit la semnalul polițistului, continuându-și deplasarea. La un moment dat, tânărul a fugit din mașină pe străzi, fiind urmărit de oamenii legii.

Bogdan Ghimboașe este de câteva zile angajat la Poliția Locală din Hârșova, iar duminică se afla în timpul liber când a fost alertat de polițistul local care se afla în urmărirea șoferului de 22 de ani. „Am plecat cu mașina personală, m-am alăturat polițiștilor care-l urmăreau și am reușit să-l prindem pe individ într-o curte”.
Șoferul a fost condus la sediul poliției Hârșova pentru audieri. În acest timp, în fața secției s-au adunat mai multe rude și prieteni de-ai tânărului. „O persoană mai în vârstă, care menționa că este unchiul mi-a sugerat o sumă de bani contra libertății acestuia. Atunci am intrat in sediu, am pornit telefonul mobil și am ieșit din nou afară la acest unchi”, ne povestește Bogdan Ghimboașe.
Astfel, acest unchi a fost înregistrat când a promis că oferă suma de 100 de euro polițistului pentru a-l pune în libertate pe tânărul care a condus fără permis. „Am intrat din nou în secție și am anunțat poliția națională că s-a încercat mituirea sa. Apoi am anunțat Direcția Generală Antifraudă și a urmat înregistrarea tentativei de dare de mită”, adaugă polițistul local.
Suma de 400 de lei a fost adusă într-un birou al secției de poliție de către concubina tânărului care, ulterior, a fost reținută și pusă sub control judiciar de către magistrați. Ancheta va continua și asupra unchiului care a inițiat mituirea polițistului, dar și a șoferului care a condus pe drumurile publice un autoturism fără să posede permis auto.

Poliția Locală trebuie să fie garantul în teren a aplicării legii

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, susține pe toate planurile activitatea și dezvoltarea Poliției Locale. „ Poliția Locală trebuie să fie garantul în teren a aplicării și respectării regulamentului de liniște și ordine publică, a regulamentului de patrimoniu public și privat. Când ei constată lucruri care nu sunt în conformitate cu legislația națională, dar și cu hotărârile de Consiliu Local, trebuie să aplice legea”.
De asemenea, edilul și-ar dori modificarea legii, astfel încât fiecare administrație locală să decidă numărul polițiștilor locali pe care-i poate angaja, în funcție de necesități. „Solicit modificarea Legii Poliției Locale deoarece, în momentul de față, avem un polițist la o mie de locuitori. Asta înseamnă că Hârșova mai mult de 10 polițiști locali nu poate avea, ceea ce este insuficient. Eu aș veni cu o propunere: un amendament 1 polițist la 500 de locuitori sau cât poate administrația locală să suporte din bugetul local”.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top