Fără categorie

Transport: Comisia lansează o campanie de informare a pasagerilor cu privire la drepturile lor

Comisia Europeană a lansat marţi, 29 iunie, o campanie de informare „Your Passenger Rights At Hand”, al cărei obiectiv este de a sensibiliza publicul cu privire la drepturile pasagerilor şi de a facilata accesul la informaţiile privind drepturile pe care aceştia le au atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul.

Datorită unei campanii de publicitate lansate astăzi de Comisia Europeană şi care se desfăşoară în 23 de limbi pe întreg teritoriul Europei, pasagerii vor beneficia de acces mai facil la informaţiile privind drepturile pe care le au atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul. Deţi în ultimii ani Comisia a introdus reglementări pentru a asigura cetăţenilor care călătoresc pe calea aerului sau pe calea ferată standarde egale pe tot teritoriul Uniunii Europene, nu toţi pasagerii îşi cunosc încă drepturile. Pentru a remedia această situaţie, în aeroporturile şi gările din toate statele membre se vor afişa postere cu drepturile pasagerilor începând de astăzi şi în timp…

Comisia Europeană a lansat marţi, 29 iunie, o campanie de informare „Your Passenger Rights At Hand”, al cărei obiectiv este de a sensibiliza publicul cu privire la drepturile pasagerilor şi de a facilata accesul la informaţiile privind drepturile pe care aceştia le au atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul.

Datorită unei campanii de publicitate lansate astăzi de Comisia Europeană şi care se desfăşoară în 23 de limbi pe întreg teritoriul Europei, pasagerii vor beneficia de acces mai facil la informaţiile privind drepturile pe care le au atunci când călătoresc cu trenul sau cu avionul. Deţi în ultimii ani Comisia a introdus reglementări pentru a asigura cetăţenilor care călătoresc pe calea aerului sau pe calea ferată standarde egale pe tot teritoriul Uniunii Europene, nu toţi pasagerii îşi cunosc încă drepturile. Pentru a remedia această situaţie, în aeroporturile şi gările din toate statele membre se vor afişa postere cu drepturile pasagerilor începând de astăzi şi în timp util pentru începutul sezonului de vacanţe. Călătorii vor putea, de asemenea, să consulte broșuri distribuite gratuity şi informaţiile de pe site-ul conceput special în acest scop în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Vicepreședintele Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a afirmat: „Acum, când milioane de europeni se pregătesc pentru o vacanță binemeritată, dorim ca aceștia să poată călători cât mai ușor, să-și cunoască în același timp drepturile și să știe cum să solicite, dacă este nevoie, sprijin în a-și revendica aceste drepturi. Trebuie să existe informații cât mai multe în acest sens. Cu ajutorul unor postere atractive afișate în aeroporturile din întreaga Europă, precum și prin pagini de internet și broșuri în toate limbile UE, sperăm să reușim să transmitem aceste informații milioanelor de cetățeni care vor călători în vara aceasta și în lunile care urmează.”

În cadrul campaniei de informare Your Passenger Rights At Hand, s-a lansat și site-ul internet http://ec.europa.eu/passenger-rights. Cei care călătoresc pot afla de pe acest site care le sunt drepturile pentru fiecare mijloc de transport. Vor exista, de asemenea, broșuri și postere care prezintă principalele drepturi ale pasagerilor, în toate spațiile publice destinate acestora, de la gări până la aeroporturi. Toate aceste surse de informații sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE pentru ca fiecare cetățean să se poată informa în limba sa.

Drepturile pasagerilor precizează despăgubirile și serviciile la care cetățenii au dreptul în cazul unor incidente în timpul călătoriei, de exemplu atunci când cursa le este anulată sau întârziată sau când bagajele le sunt pierdute sau deteriorate. Se garantează, de asemenea, drepturi egale pentru persoanele cu dizabilități sau mobilitate redusă.

Comisia are în lucru extinderea aplicării drepturilor pasagerilor și în cazul altor mijloace de transport și, în acest sens, a lansat propuneri cu privire la pasagerii mijloacelor de transport pe căile navigabile interioare ori pe mare sau la cei care călătoresc cu autobuzul sau autocarul. În funcție de agenda legislativă a Parlamentului European și a Consiliului, aceste propuneri ar putea fi adoptate încă de anul acesta.

Îndată ce acest lucru devine realitate, călătorii vor fi informați în cadrul campaniei, care se va derula timp de doi ani.

SURSA: COMISIA EUROPEANĂ

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top