Ştiri

Tânjeşte fostul edil din Hârşova după scaunul de primar?

Chiriţă dă ” indicaţii preţioase”, la fel ca în campania electorală

Profitând de faptul că a dobândit din nou o funcţie de conducere în cadrul Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa, mai precis cea de vicepreşedinte, Ionel Chiriţă, fostul primar al oraşului Hârşova, a ţinut să anunţe tot poporul hârşovean de „realizarea” lui. Printr-o scrisoare cu mesaj populist pe care a împrăştiat-o în tot oraşul Hîrşova, Ionel Chiriţă a încercat din nou să-şi îmbunătăţească imaginea lovind, ca de obicei, în actualul primar. În esenţa acestei scrisori, mesajul lui Chiriţă denotă veşnica sa frustrare determinată de pierderea scaunului de primar în favoarea lui Tudor Nădrag.

Un articol de Ştefan Doru COPOŢ
                    Andreea PAVEL

Epistola lui Chiriţă: Primărie, dragostea mea!

Menţionăm că această „scrisoare” a fost redactată în condiţii superficiale privind forma gramaticală a textului, fapt pentru care, pe parcursul ei, redactorii noştri au făcut unele comentarii şi precizări: „Oamenii de presă constănţeni m-au contactat pentru a clarifica un aspect care este, în mod evident, de interes pentru hârşoveni: De ce nu am reacţionat la atitudinea ostilă, repetată, a domnului Tudor Nădrag? Punctul meu de vedere este foarte simplu: Circul politic nu va reabilita blocurile expuse pericolului iminent la cutremur din cartierul „Soveja” şi din centru şi nici nu va face reabilitarea termică a tuturor blocurilor din oraş. Minciuna şi dezinformarea nu va aduce înapoi în bugetul local cele aproape 40 de miliarde de lei vechi, pe care le-am lăsat în bugetul oraşului când am plecat din primărie şi care au fost risipite. Circul politic nu va asfalta străzile oraşului, înlocuind accesarea Fondurilor Europene (proiect pe care l-am depus în 2008 la ADR 2 Sud-Est).
Minciuna şi dezinformarea nu va realiza (Sic! Corect spus în limba română este „nu vor realiza” pentru că subiectul este multiplu) programe din Fonduri Europene, pentru branşarea la noile reţele de apă şi canalizare pe care am făcut-o şi nici pentru executarea utilităţilor (boxe, căi de acces, parcări şi branşamente la reţeaua electrică) de la blocurile sociale şi de la ANL-urile pe care le-am început, ceea ce a crea, în continuare, cheltuieli suplimentare pentru multe familii din oraş. Circul politic nu va crea locuinţe noi şi nu poate readuce cele patru blocuri pierdute. Minciuna şi dezinformarea nu va finaliza (sic!) Căminul de bătrâni, Centrul de zi pentru copii defavorizaţi sau Centrul pentru persoanele abuzate şi victime ale violenţei. Circul politic nu va aduce linişte şi siguranţă cetăţenilor şi nici nu va înfiinţa poliţia comunitară”.

Chiriţă: “Sunt departe de a mă linişti”

“Hârşovenii trebuie să înţeleagă că tot acest circ politic nu le va face viaţa mai bună şi că acest circ politic are rolul de a intimida, de a “linişti” adversarii politici, astfel încât actualul edil să aibă timp să se dumirească despre cum se conduce destinele (Sic! Dezacord, n.red.) unui oraş. Este o chestiune de competenţă. Sunt departe de a mă “linişti”. Mă interesează să rezolvăm problemele hârşovenilor. Domnul Tudor Nădrag are dificultăţi legate de cum să facă ceva bun şi pentru locuitorii oraşului. Îl înţeleg. Nu e uşor să fii un primar bun, iar Hârşova este un oraş complicat de administrat. Îmi aduc aminte cât era de greu la începutul primului meu mandate, în anul 2000, când am început să creionăm proiectele pentru modernizarea oraşului. Dar se poate. Trebuie să iubeşti Hârşova şi să înţelegi problemele oamenilor. Domnul Tudor Nădrag trebuie să înţeleagă că un primar bun nu supravieţuieşte din acuzele aduse altora, nici măcar fostului primar. Eu nu am făcut acest lucru, când am devenit primar, deoarece am ştiut că oamenii sunt mai interesaţi să le fiu aproape prin ce pot face eu, decât de ce nu au putut face alţii.
A fi primar înseamnă să stai printre oameni, nu să fugi de ei, chiar dacă simţi că sunt nemulţumiţi de ce le-ai promis şi că se simt înşelaţi. Să conlucrezi şi să fii constructiv. Nu poţi crea proiecte de unul singur, iar când nu poţi rezolva o problemă să accepţi ajutorul altora”.

Când e cu rromii, când împotriva lor

“De aceea cred că, după predarea mandatului, în 2008, nu am greşit că am decis să-i întind o mână domnului Tudor Nădrag pentru a-l ajuta să continuie toate proiectele oraşului. Am sprijinit deja toate iniţiativele care mi s-au părut oneste. Pe toate. O voi face şi în continuare. M-am abţinut sau am votat împotrivă doar când au fost afectate interesele hârşovenilor: când au fost mărite impozitele şi taxele, concesiunile şi chiriile locale, când s-au stabilit încredinţări “neclare” sau în alte cazuri cum a fost vânzarea cinematografului, salonului de nunţi sau a unor terenuri; când a fost aprobată aducerea gunoiului din toate comunele învecinate în Hârşova, când au fost defavorizaţi toţi românii acordându-le locuri şi case numai rromilor?
Voi sprijini toate iniţiativele actualului edil care slujesc interesele tuturor hârşovenilor.
Mai mult, rămânem la dispoziţia oraşului, împreună cu echipa liberală, cu experienţa noastră acumulată, pentru a da naştere unor proiecte care să vină în sprijinul hârşovenilor. Credem că expertiza noastră poate fi de un folos real, iar renunţarea la unii dintre colaboratorii săi nu reprezintă nici o pierdere (…). Nu am temeri legate de acuzele şi de ameninţările pe care mi le adresează domnul Tudor Nădrag. Întind, în continuare, o mână actualului primar şi o fac pentru Hârşova”.

Tudor Nădrag: „Primăria a fost afacerea vieţii lui şi acum plânge după ea”

Contactat telefonic de reporterii DEZVĂLUIRI, primarul Hârşovei, Tudor Nădrag şi-a expus părerea vizavi de „Epistola lui Chiriţă”:
„Tot ce spune Ionel Chiriţă în acea scrisoare sunt aberaţii…Pentru toate realizările pe care eu le-am facut, el a votat împotrivă. Multe dintre realizările mele spune că-i aparţin… total fals… Eu rămân la ideea că el mă invidiază pentru ceea ce am facut eu în doi ani pentru hârşoveni, în comparaţie cu ce a făcut el în 8 ani cât a fost primar…Eu am patru mari obiective pentru comunitate şi le voi duce la bun sfârşit, fie dacă el votează pentru sau împotriva binelui comunităţii şi aceste obiective sunt: asfalt, locuinţe pentru hârşoveni, canalizare pentru oraş şi atragerea de investitori în zonă pentru ca hârşovenii să poată avea locuri de muncă cu salarii decente. De exemplu, acum se vor definitiva lucrările de descărcare arheologică pentru un perimetru din oraş unde se va construi o uzină electrică cu o capacitate de 20 de megawaţi care va produce energie electrică cât pentru 20 de oraşe ca Hârşova. Această centrală va folosi ca materie primă biomasă şi resturi vegetale. Important este că Hârşova puea beneficia de acest lucru încă de acum trei ani, pe când Chiriţă era primar, dar “dragostea lui pentru cetăţeni” l-a determinat să respingă oferta investitorilor care acum s-au întors la mine. Nu mai spun acum de ce au plecat atunci de la Chiriţă aceşti investitori, ar fi probabil foarte jenant pentru el să spun mai multe…Acum însă investitorii străini au solicitat un nou amplasament pentru o altă investiţie care v-a adduce iar locuri de muncă. Este vorba de o fabrică de peleţi şi brichete din resturi de material lemnos, combustibil pentru centrale termice.
Referitor la gestul lui Chiriţă, eu îl înţeleg… Primăria Hârşova a fost afacerea vieţii lui şi de aceea o regretă… Dar aş vrea să-l întreb, atât eu cât şi concetăţenii mei: unde sunt cei 35 de miliarde de lei vechi pentru care acum primăria plăteşte ratele şi dobânzile acestui împumut? Ce a făcut cu aceşti bani? Şi asta deoarece în cei 8 ani cât a fost primar nu a asfaltat nici o stradă din oraş şi nici nu a adus investiţii. Deci revin…primăria a fost afacerea vieţii lui şi acum plânge după ea….În curând o să plec în concediu de odihnă vreo 2 săptămâni, şi în lipsa mea o să-l las să se joace din nou cu scaunul de primar, pentru că ştiu că-i place foarte mult!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top