Actualitate

Stagiu de formare privind etica și integritatea, destinat funcționarilor tulceni din cadrul MAI

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat marți, 24 septembrie 2019, în sala Mihail Kogălniceanu din incinta C.J.Tulcea, la deschiderea unui stagiu de formare destinat funcționarilor aflați în primii doi ani de carieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Stagiul are loc în cadrul proiectului „Etică organizațională și integritate în Ministerul Afacerilor Interne“, desfășurat la nivelul Direcției Generale Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei.

Stagiul se desfășoară la Tulcea pe parcursul a trei zile, la acesta fiind planificați să participe 12 lucrători din cadrul IPJ Tulcea, 6 lucrători din cadrul Jandarmeriei, 3 lucrători de la Poliția de Frontieră și un lucrător din cadrul Serviciului de Imigrări.

„Pentru a scurta timpul necesar pentru unui furnizarea unui serviciu public, tehnica dobândește un rol important prin implementarea de aplicații online, dar există și domenii în care funcționarul public civil sau cu statut special intră în contact direct cu cetățeanul, cum este și cazul dumneavoastră.

Societatea în care trăim a evoluat, nevoile populației au crescut, iar instituțiile publice trebuie să se adapteze rapid și să găsească soluții pentru un răspuns prompt. Acesta este determinat în primul rând de existența unor proceduri de lucru, a unui regulament de organizare și funcționare, de existența logisticii necesare și, mai ales, de dinamica relațiilor interumane.

Cred că, în toate domeniile de activitate, o relație armonioasă între colegii de muncă, între aceștia și manageri este condiția creării unei culturi organizaționale și implicit a furnizării unui serviciu de calitate. Pentru că participanții la stagiu sunt funcționari debutanți, aflați în primii doi ani de carieră, îmi exprim speranța că în urma procesului de instruire vor deveni un etalon profesional și un factor important în modernizarea și eficientizarea instituției în care își desfășoară activitatea.

Sunteți aici pentru a afla de la oameni care au vechime în activitate și experiență ce trebuie și cum trebuie făcut pentru ca dumneavoastră, care sunteți nou veniți în aceste structuri, să fiți priviți de către cetățeni corespunzător statutului pe care îl aveți. De asemenea, trebuie să puneți în practică și să evoluați profesional atât de bine, pentru ca instituțiile din care proveniți să fie privite de către cetățean ca instituții de încredere care apără liniștea, apără zone delicate din economia românească, care apără frontierele țării, care se implică într-o bună conviețuire și o liniște națională“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top