Opinii

Spitalul din Hârşova, independent energetic!

Insistenţele primarului Nădrag au salvat instituţia de la desfiinţare

Până nu demult, Spitalul Orăşenesc din Hârşova era la un pas de a fi desfiinţat, din cauza crizei economice şi a lipsei fondurilor pentru finanţarea şi întreţinerea pacienţilor şi a personalului. Tudor Nădrag, alături de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, au insistat la vremea aceea, în faţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii ca unitatea spitalicească să nu fie desfiinţată, făcând eforturi enorme pentru a o menţine. Spitalul a fost recent vizitat de Nicuşor Constantinescu, care a dispus plantarea de pomi fructiferi în curtea spitalului, şi care a vrut să vadă cum arată obiectivele pe care CJC le-a finanţat în Hârşova.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Reducerea semnificativă a cheltuielilor, cu ajutorul energiei „verzi”

Primarul Tudor Nădrag a declarat că a reuşit să finalizeze două proiecte care au redus semnificativ cheltuielile bugetului local. Ambele au legătură cu spitalul şi sunt reprezentate de turbina eoliană montată în curtea instituţiei şi care va asigura independenţa energetică a unităţii, şi de montarea panourilor solare deasupra acoperişului spitalului, care vor asigura apa caldă. „Sunt două investiţii prin care reducem semnificativ cheltuielile, banii economisiţi urmând a fi folosiţi pentru alte lucrări de reabilitare”, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.
Primarul i-a făcut o listă preşedintelui CJC, cu investiţiile pe care vrea să le demareze în viitorul apropiat, cel din urmă promiţându-i edilului că va face tot posibilul să găsească sursele necesare pentru finanţarea acestora. Printre proiecte, Tudor Nădrag a menţionat reabilitarea reţelei interne de energie termică, pentru că multe din ţevile şi caloriferele existente sunt depăşite. „Degeaba am montat panourile solare, dacă nu vom reuşi să reabilităm şi reţeaua internă de energie termică. Realizarea anumitor investiţii implică din start demararea altora”, a declarat primarul Hârşovei, Tudor Nădrag.

 

Actualitate

To Top