Opinii

Servicii medicale gratuite la Sibioara, comuna Mihail Kogălniceanu

Sâmbăta și duminica trecută, locuitorii satului Sibioara au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul proiectului „Caravana cu Medici”. Astfel, 40 de medici specialiști, medici rezidenți și studenți la medicină au fost prezenți la Grup Social Sibioara, unde au oferit consultații medicale în următoarele specialități: medicină internă, pediatrie, cardiologie, nefrologie, gastroenterologie, radiologie, ginecologie, oftalmologie.

 

În prealabil, în perioada 27-28 februarie au fost recoltate analize medicale de laborator de la 148 de pacienți. Astfel, pacienții au beneficiat de consult clinic, analize bioumorale, electrocardiogramă, examene ecografice, consultații de specialitate: medicină internă, cardiologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie etc.
Asociația Caravana cu Medici este un ONG fondat în 2014 de 5 medici rezidenți care au alături o echipă de aproape 250 de medici voluntari. Misiunea ONG-ului este să realizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vedere economic. Proiectul se desfășoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele de laborator sunt oferite de Synevo, iar sponsorii sunt Fundația Vodafone Romania, Synevo Romania, Ambasada Danemarcei si AVON Romania.
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuta Daniela Belu, alături de ambasadorul Danemarcei, Karsten Vagn Nielsen, au discutat în cadrul evenimentului cu medicii despre beneficiile acestei acțiuni întreprinse de Asociația „Caravana cu Medici” și despre extinderea acestor acțiuni și în celelalte sate arondate comunei, dar și în Mihail Kogălniceanu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top