Consiliul European

Senzațional! Copilul Valentinei Pelinel nu e al lui Borcea! Ci al urmașilor urmașilor noștri…

News Flash pentru CSM, care avu deunăzi ședința de bilanț: Cel mai grav atac la adresa Justiției este modul în care deținuții cu ștaif fentează actul de justiție, prin eliberările condiționate de cărți plagiate sau scrise pe genunchi și prin viața de lux și desfrâu dusă în pușcării. Administrația Penitenciarelor nu dă doi bani pe Justiția voastră. Poarta Albă demostrează că Justiția e doar la voi în cap. Iar Cristi Borcea urinează pe Justiția voastră independentă!

Un articol de Răzvan PETRE

Mană cerească pentru presa de scandal, la început de an: În loc de știri sleite, ditamai scandalul între soția și amanta lui Borcea! Titluri de-o șchioapă, răsturnări de situație, tot tacâmul! Această dramoletă cu rating are însă și o morală mai puțin spectaculoasă: Justiția din România e în veceu, iar oamenii care aplică legea au tras apa. Bătaia de joc domnește la penitenciarul Poarta Albă, unde Borcea huzurește și de unde va ieși anticipat, cu complicitatea celor care ar fi trebuit să îl țină închis.
La începutul lui 2015, un control la penitenciarul Poarta Albă a adus în atenția publicului larg (dar și a tăntălăilor din Ministerul Justiției) aspecte despre care noi mai scrisesem și cu alte ocazii. S-a „descoperit” atunci că Borcea stă într-o celulă de lux, dotată cu aparate de fitness, că are televizor LCD și frigider în cameră, că are acces liber la telefon, că gardienii îi pontează ore de muncă la atelier în timp ce el stă și mănâncă semințe, că primește ilegal sume considerabile de bani pe care le cheltuie chiar la magazinul închisorii, fără ca gardienii să se prindă de asta (da, sigur!) etc.
Ca dovadă a faptului că oamenii din Ministerul Justiției își iau munca în serios, controlul nu a rămas fără urmări: Lui Borcea nu numai că nu i s-au luat toate aceste beneficii ilegale, ci i-au mai fost adăugate câteva privilegii. Aflăm acum că s-ar putea să fie tatăl copilului Valentinei Pelinel. Cum nu iese fum fără foc, asta înseamnă că Borcea a beneficiat – pe lângă vizitele conjugale – și de „vizite extraconjugale”! Evident, acestea nu sunt prevăzute în niciun regulament, dar nici plasma din celulă nu figurează în Carta Drepturilor Omului…
Mai mult, presa de scandal a publicat pozele sexy pe care Valentina i le-ar fi trimis lui Borcea în pușcărie. Evident, nu i le-a trimis cu porumbei mesageri, ci pe smartphone, că doar nu o să-și facă Borcea selfie în pușcărie cu camere de doi megapixeli, ca toți amărăștenii!
Să facem o recapitulare: Pentru fiecare deținut, Statul Român plătește din banii strânși de la noi între 2.000 și 3.000 RON lunar. Dacă adăugăm salariile gardienilor (care îi păzesc pe deținuți să nu fugă, dar și să nu fie omorâți de alți deținuți) și restul cheltuielilor de întreține a închisorilor, sărim binișor de 4.000 RON pe lună. La circa două salarii medii plătite lunar pentru ca Borcea să stea la pușcărie și să se învețe minte să nu mai fure, să își declare veniturile și să nu mai dea țeapă fotbaliștilor și cluburilor amărâte, ne-am aștepta ca el să aibă parte de un regim normal de detenție și de condiții propice ispășirii și îndreptării. În schimb, pentru Borcea, viața la pușcărie e o Dilaila! fără limite…
Nu vorbim de orice pușcărie, ci de penitenciarul Poarta Albă, cel pe care care îl numiesem într-un alt articol „raiul deținuților cu ștaif”. Anterior controlului care a găsit nereguli, Borcea mai fusese acuzat de alte probleme, inclusiv de faptul că adusese băutură în spitalul penitenciarului și că se culcase cu una din asistente. De fiecare dată, însă, Administrația Penitenciarelor infirmase zvonurile. Lucru care nu e deloc surprinzător, pentru că așa cum arătam în articolul anterior, omul care a transformat Poarta Albă în „raiul deținuților cu ștaif”, după lungul șir de nereguli fusese „pedepsit” fiind uns șef al Administrației Penitenciarelor.
Colac peste pupăză, Borcea va fi eliberat anticipat inclusiv pentru panarama de carte scrisă în pușcărie – „Am fost președintele unui vis: Dinamo”, pe care comisia aceluiași penitenciar Poarta Albă a apreciat-o ca fiind una științifică (Putea la fel de bine să intituleze cartea „Am fost chefliul unei pușcării de vis: Poarta Albă”). Cât despre scandalul copilului din flori, cel mai bine a rezumat lucrurile nașul Gigi Becali, fost client și el al aceleiași „facultăți”. Intervenit prin telefon în emisiunea de muc și sfârc a lui Măruță, Becali a declarat: „Finul meu se uită acum la televizor din spitalul ăla unde e el acum să își facă analizele și se prăpădește de râs”. Corect spus! În loc de penitență, Borcea continuă să sfideze legea, se distrează, se relaxează și chiar se și reproduce, toate – pe banii noștri.
Puneți acum în oglindă starea lui Borcea, cu frumoasele idealuri ale independenței și eficientizării justiției cu care politicienii, oengiștii și tinerii furioși ieșiți în stradă ne blagoslovesc de vreo 10 ani încoace! Justiția aia idealizată se oprește în sala de proces. Mai departe domnește haosul – profesori universitari și înalte fețe bisericești care girează „opere științifice” plagiate sau scrise în bătaie de joc; comisii corupte care validează cărțile, apoi cer eliberarea anticipată; gardieni care se fac slugi în fața celor pe care ar trebui să îi păzească; judecători de eliberare se fac că nu văd jaful intelectual și care „confundă” viața de huzur în pușcărie cu „buna purtare”, ș.a.m.d.
În caz că nu știți, avem un ministru al justiției! La investire, s-a spus despre respectiva cucoană (al cărei nume îmi scapă) că cea mai grea misiune a ei va fi desemnarea viitorilor șefi ai Parchetelor. Lăsând la o parte faptul că numele persoanei propuse pentru un nou mandat la DNA e cunoscut dinainte, cred că cea mai grea misiune a respectivei ministrese ar trebui să fie aceea de a reforma sistemul penitenciar, aflat chiar în subordinea MJ. Cu toate astea, onorabila ministră doarme în pantaloni (bine măcar că e un somn „tehnocrat”, că de politicieni ne-am săturat!). Culmea-culmilor, a fost nevoie ca în plină guvernare tehnocrată să vină un grup de 15 parlamentari – toți politicieni – care să propună modificarea legislației care permite eliberarea anticipată pe bază de cărți psudo-științifice. Abia la două săptămâni după s-a sculat și madam ministru, să dea o ordonanță în acest sens (care la cum a fost anunțată, riscă să pice curând după emitere, din motive de noeconstituționalitate)
Să nu tulburăm somnul doamnei ministru! Dar să nu îl tulburăm nici pe cel al DNA-ului! În fiecare raport de activitate, DNA-ul s-a umflat în pene cu procentajul mare de cazuri rezolvate și cu cel imens al persoanelor condamnate. Despre faptul că toți condamnații dau cu tifla justiției, ies anticipat și comit alte ilegalități în pușcărie, însă – nici un rând. Duduie facultățile de profesori dornici să își toarne decanii sau colegii corupți de clienții DNA, duduie pușcăriile de deținuți dornici să-i toarne pe al’de Borcea pentru reducerea pedepsei și de gardieni care abia așteaptă să își toarne șefii, ca să le ia locul. Dar DNA nu are urechi pentru ei. Nu trebuie să fii Sherlock Holmes ca să îți dai seama de ce acceptă profesorii universitari să gireze cărțile unora care abia știu să își scrie numele (atunci când nu le vând direct lucrări gata făcute). Sau de ce avizează pozitiv aceste lucrări comisiile pușcăriilor. Nu trebuie să ai super surse, ca să afli de ce gardienii se fac că nu văd ilegalitățile comise zilnic de pușcăriașii de lux și de ce judecătorii de eliberare acceptă argumente străvezii ca „hainele cele noi ale împăratului”. Pentru fiecare deținut cu ștaif trecut prin filtrul acestui sistem murdar se coroborează șpăgi, înșelăciuni, falsuri, plagiate, trafic de influență și grupuri criminale organizate. A fost nevoie de un an de zile de campanie de presă, pentru ca DNA să decidă în final să se sesizeze din oficiu în privința scriitorilor din pușcării. Sesizarea s-a soldat până acum doar cu un comunicat de presă, care ține loc de anchetă și care practic le dă de șase deținuților cu ștaif că trebuie să își pună rapid lucrurile în ordine. În rest – cât timp Elena Udrea nu e înfundată de tot, cât timp au mai rămas miniștri, primari și președinți de Consilii Județene care trebuie scoși din joc, DNA are altă treabă.
De CSM ce să mai vorbim? Oamenii ăia sunt și așa depășiți de situație, fiind incapabili să gestioneze confruntarea dintre sindicatul neoficial al judecătorilor și cuplul SRI-DNA care îi împunge pe aceștia cu sula în coaste. Zăpăciți de acest conflict, probabil că CSM-iștii citesc și ei amuzați prin ziare despre dramoleta familiei Borcea, fără să își dea seama că această dramoletă dă exact măsura ineficienției și incompetenței CSM.
Viața merge înainte. CSM doarme. DNA doarme. Ministrul justiției – doarme și el. Numai noi nu ne permitem să dormim, căci trebuie să câștigăm bani și să plătim impozite, pentru ca Borcea să aibă cuibușor de nebunii la Poarta Albă. Din care să iasă o nouă generație de de-al’de Borcea, care – la moștenirea genetică pe care le-o lasă tăticul – vor avea parte de huzur și de cuibușor de nebunii din banii urmașilor urmașilor noștri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top