Politic

Senatorul Vergil Chiţac: “Registrul spaţiilor verzi va fi întocmit doar după ce vor vinde tot ce a mai rămas”

Într-o declaraţie dată în exclusivitate ziarului Dezvăluiri, senatorul independent de Constanţa, Vergil Chiţac a explicat de ce nici până în acest moment autorităţile locale nu au întocmit Registrul Spaţiilor Verzi. Măi jos vă expunem opinia senatorului constănţean:

“Registrul spaţiilor verzi nu s-a făcut tocmai pentru că cele mai multe spaţii verzi, inclusiv acestea pe care s-a construit au fost date… retrocedate. Toate spaţiile verzi acum aparţin unor persoane, astea care au mai rămas.

Dacă ar fi fost întocmit acest Registru al spaţiilor verzi, noi am vedea cui aparţin, aşa cum şi dacă ar face şi Planul Urbanistic General. Astfel pentru fiecare petec de pământ am şti cui îi aparţine şi ne-am da seama după aceea că dacă ne uităm în spatele fiecărei suprafeţe de pământ o să-i găsim istoricul…când a fost dat, cine l-a vândut de 3-4 ori, cine l-a cumpărat, toate chestiunile acestea şi probabil că încă nu se face pentru că încă mai există unele spaţii verzi pentru care domnul Făgădău eliberează autorizaţii de construcţie şi când îşi va termina misiunea asta  şi obligaţiile pe care le are, o să vină şi el… aşa victorios şi o să ne spună că o să facă Registrul Spaţiilor verzi.

Spaţii verzi care nu or să mai existe de fapt… Nu are importanţă dacă vom compara Constanţa de acum 30 de ani cu Constanţa din prezent pentru ca să constatăm că spaţiile verzi au dispărut. Ei or să spună că “ ăsta este registrul spaţiilor verzi actuale”. Şi atunci vom descoperi că în loc să avem 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, care este o normativă europeană, o sa avem 10 metri pătraţi pe cap de locuitor.”

To Top