Politic

Senatorul Vergil Chiţac, despre Piața Tomis III: Comerț pe asfalt, mizerie, evaziune fiscală

Vergil Chițac a fost invitat de Asociația de proprietari a blocului LT 6 situat în zona Pieții Tomis 3, la blocul ce are la parter magazinul Alfa Beta pentru a dezbate problemele din zona acestei piețe.

„Duminică am fost invitat de Asociația de proprietari a blocului LT 6 situat în zona Pieții Tomis 3. Pentru identificare, blocul are la parter magazinul Alfa Beta. Situat inițial la parterul blocului magazinul s-a extins nepermis (binențeles cu Autorizație de Construcție) ocupând toată terasa ce exista odată. Câteva consecințe: aerisirile subsolului nu mai funcționează, s-a adunat condens și e un miros îngrozitor pe casa scării, pereții blocului s-au umplut de aparatele instalației frigorifice ce deservește magazinul, s-a construit un transformator lipit de balconul unor cetățeni. Dacă adăugăm faptul că aproape de balcoane, s-au pus toalete ecologice și ghene care colectează gunoiul din piață; atunci realizăm cu toții că în special vara, viața locatarilor e un calvar. Am intrat și în piață…tonete neocupate în condițiile în care comercianții ambulanți ilegali roiesc în afara pieții, mezeluri care se țin pe tejghea la 30 de grade și nu în frigidere și multe altele pe care le știți și dumneavoastră. Împrejur, birturi pline de la ora 10.00 dimineața, comerț pe asfalt și nimeni, dar absolut nimeni, nu emite chitanțe… Evaziune la greu”, a declarat parlamentarul.

 

Asociația „Constanța Altfel” oferă asistență juridică locatarilor revoltați

Senatorul constănțean vine în sprijinul locatarilor și le oferă prin intermediul asociației pe care o conduce asistență juridică:
„Sigur că noi la Constanța Altfel am decis să le acordăm asistență juridică locatarilor de la LT 6 în procesul pe care îl vor intenta primăriei care le-a eliberat o autorizație ilegală proprietarilor magazinului Alfa Beta. Dincolo de asta, poate este bine să nu mai amânăm discuția legată de utilitatea acestei piețe, în condițiile în care ea este înconjurată de magazine ca Lidl, Mega Image sau Profi. În orice caz, trebuie făcut ceva pentru că zona trebuie urgent curățată, reamenajată și redată în primul rând, cetățenilor care locuiesc acolo.

Ce a promis Făgădău și ce a făcut

Și pentru că noi nu uităm, vă aducem aminte că pe 16 martie 2016, adică acum mai bine de 3 ani, discutând despre subiect, domnul Făgădău spunea: Până la sfârşitul săptămânii acesteia, vom avea o radiografie a tot ce se întâmplă în perimetrul bulevardelor Soveja, Tomis, Lăpuşneanu şi aleea de la Mega Image, adică tot ceea ce înseamnă comerţ autorizat, neautorizat, construcţii autorizate şi neautorizate, şi vom veni cu un program în paşi. Primul pas este să facem curat. Al doilea, vedem dacă este necesară vreo expropriere de utilitate publică şi o reconfigurare a zonelor de comerţ. Nu este normal să avem tarabe de vânzare de legume-fructe şi piaţa să fie goală. Ambiţia mea este ca, în Tomis III, să închid subiectul legat de scandal, vânzare neautorizată, hăituială şi de-o parte şi de cealaltă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, nu am niciun fel de problemă să propun Consiliului Local o expropiere masivă de utilitate publică şi să facem un parc.

Orice comentariu este de prisos! Vă las pe dumneavoastră să judecați!”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top