Politic

Senatorul Mihu, printre inițiatorii propunerii vizând “recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID – 19”.

45 de senatori PSD, printre care și parlamentarul constănțean Ștefan Mihu a inițiat o propunere legislativă care evidențiază rolul esențial și eforturile depuse în această perioadă de către medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, cadre militare din structurile DSU din MAI, ambulanțieri, brancardieri și alte categorii de personal asimilat cu cel medical, în eforturile generale privind combaterea COVID-19.

Cu puțin timp în urmă, plenul Senatului României a examinat și aprobat, cu o largă majoritate de voturi, proiectul Legii 184 / 2020, vizând “recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID – 19”.

O atenție deosebită în economia documentului este acordată – prin asigurarea unor drepturi, facilități, inclusiv pensie de urmaș acolo unde este cazul – situației dramatice a personalului medical care a suferit afecțiuni fizice și/ sau psihice, cauzând un anumit grad de invaliditate, precum și urmașilor cadrelor medicale decedate, ca urmare a participarii la acțiuni medicale împotriva COVID – 19.

Proiectul de lege aprobat de Senat va fi supus, în perioada următoare, examinării și aprobării Camerei Deputaților, care este for decizional, urmând să ajungă, sperăm noi, cât mai curând la promulgare, a transmis senatorul Ștefan Mihu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top