Fără categorie

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene participă la reuniunea Consiliului European de primăvară

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Bogdan Mănoiu, participă în zilele de 25-26 martie la Consiliul European de primăvară, ca membru al delegaţiei României, condusă de preşedintele Traian Băsescu. În cadrul reuniunii la nivel înalt şefii de stat şi de guvern vor dezbate viitoarea Strategie Europa 2020, care vizează crearea condiţiilor pentru o creştere economică sustenabilă şi ocuparea forţei de muncă în Uniunea Europeană, în următorii 10 ani.

Pe agenda reuniunii figurează discuţii pe tema identificării noilor linii de acţiune ale Uniunii Europene în contextul negocierilor internaţionale pentru continuarea demersurilor multilaterale de combatere a schimbărilor climatice după 2012, examinarea situaţiei economice europene şi evaluarea progreselor înregistrate ca urmare a aplicării măsurilor expansioniste naţionale, precum şi un schimb de opinii în perspectiva summit-ului G20 de la Toronto (iunie 2010). De asemenea, sunt prevăzute discuţii în ceea ce priveşte monitorizarea…

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Bogdan Mănoiu, participă în zilele de 25-26 martie la Consiliul European de primăvară, ca membru al delegaţiei României, condusă de preşedintele Traian Băsescu. În cadrul reuniunii la nivel înalt şefii de stat şi de guvern vor dezbate viitoarea Strategie Europa 2020, care vizează crearea condiţiilor pentru o creştere economică sustenabilă şi ocuparea forţei de muncă în Uniunea Europeană, în următorii 10 ani.

Pe agenda reuniunii figurează discuţii pe tema identificării noilor linii de acţiune ale Uniunii Europene în contextul negocierilor internaţionale pentru continuarea demersurilor multilaterale de combatere a schimbărilor climatice după 2012, examinarea situaţiei economice europene şi evaluarea progreselor înregistrate ca urmare a aplicării măsurilor expansioniste naţionale, precum şi un schimb de opinii în perspectiva summit-ului G20 de la Toronto (iunie 2010). De asemenea, sunt prevăzute discuţii în ceea ce priveşte monitorizarea nivelului de competitivitate economică a UE şi adoptarea eventualelor măsuri corective care să permită atingerea obiectivelor viitoarei Strategii Europa 2020.

Şefii de stat şi de guvern vor avea un schimb de opinii asupra celor cinci obiective cheie propuse de Comisia Europeană prin comunicarea „Europa 2020: o strategie pentru creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii”, respectiv creşterea ratei de ocupare, mobilizarea de investiţii în domeniul cercetării-dezvoltării, atingerea ţintelor pentru combaterea schimbărilor climatice, creşterea numărului absolvenţilor de educaţie terţiară şi reducerea abandonului şcolar, precum şi scăderea numărului de persoane expuse riscului sărăciei. Aceste obiective sunt menite să conducă la realizarea priorităţilor ce definesc viziunea europeană asupra economiei sociale de piaţă pentru secolul al XXI-lea.

 Pentru definirea poziţiei naţionale a României, Departamentul pentru Afaceri Europene a organizat, în perioada 3-9 martie, un proces de consultare a instituţiilor cu responsabilităţi în implementarea la nivel naţional a viitoarei strategii.

Agenda Consiliului European cuprinde şi o serie de aspecte referitoare la acţiunile pe care Uniunea le va întreprinde în contextul negocierilor internaţionale pe tema schimbărilor climatice, respectiv revigorarea dialogului UE cu celelalte state dezvoltate şi în curs de dezvoltare. Discuţiile vor viza aspecte precum evaluarea contribuţiilor în materie de reducere a emisiilor, după prezentarea notificărilor statelor care au semnat Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice (UNFCCC), precum şi modalităţile concrete de schimbare a dinamicii procesului de negociere la nivel internaţional.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top