Fără categorie

Şeful DAE a discutat la Bratislava despre Strategia Europa2020 şi politica de coeziune a UE

Şeful DAE a discutat la Bratislava despre Strategia Europa2020 şi politica de coeziune a UE
Şeful DAE a discutat la Bratislava despre Strategia Europa2020 şi politica de coeziune a UEBratislava, 11 mar /Agerpres/ – Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Bogdan Mănoiu, a discutat recent, la Bratislava, cu oficialii slovaci o serie de teme precum Strategia Europa 2020 şi politica de coeziune economică, socială şi teritorială a Uniunii Europene, faţă de care cele două state membre au poziţii foarte apropiate, relevă un comunicat de presă.   În privinţa comunicării CE privind viitoarea Strategie Europa 2020, România şi Slovacia apreciază oportunitatea dezvoltării unui cadru strategic de coordonare în materie de politici economice pentru asigurarea unei creşteri inteligente, sustenabile şi incluzive a fiecărui stat membru şi a Uniunii în ansamblu. Convorbirile de la Bratislava au pus în evidenţă acordul de vederi asupra necesităţii convenirii liniilor directoare la nivel european care să asigure competitivitatea sectoarelor productive din UE şi bunăstarea cetăţenilor europeni prin stimularea cercetării-dezvoltării, transformarea constrângerilor d…

Şeful DAE a discutat la Bratislava despre Strategia Europa2020 şi politica de coeziune a UEBratislava, 11 mar /Agerpres/ – Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Bogdan Mănoiu, a discutat recent, la Bratislava, cu oficialii slovaci o serie de teme precum Strategia Europa 2020 şi politica de coeziune economică, socială şi teritorială a Uniunii Europene, faţă de care cele două state membre au poziţii foarte apropiate, relevă un comunicat de presă.   În privinţa comunicării CE privind viitoarea Strategie Europa 2020, România şi Slovacia apreciază oportunitatea dezvoltării unui cadru strategic de coordonare în materie de politici economice pentru asigurarea unei creşteri inteligente, sustenabile şi incluzive a fiecărui stat membru şi a Uniunii în ansamblu. Convorbirile de la Bratislava au pus în evidenţă acordul de vederi asupra necesităţii convenirii liniilor directoare la nivel european care să asigure competitivitatea sectoarelor productive din UE şi bunăstarea cetăţenilor europeni prin stimularea cercetării-dezvoltării, transformarea constrângerilor de mediu în oportunităţi de creştere, dezvoltarea capitalului uman şi promovarea ocupării depline a forţei de muncă.

 

În acest context, de interes în cadrul discuţiilor bilaterale au fost modul de stabilire la nivel naţional a ţintelor strategice, raportul Strategiei faţă de Pactul de Stabilitate şi Creştere şi, nu în ultimul rând, finanţarea procesului de punere în aplicare a viitoarei Strategii Europa 2020.

Şeful DAE a insistat pe importanţa acordată de România menţinerii unei politici de coeziune puternic finanţate din bugetul UE, accentul fiind pus pe dezvoltarea infrastructurii din România, de transport şi energetice, şi realizarea interconectărilor cu reţelele transeuropene, precum şi pe asigurarea securităţii energetice. În acest sens, Bogdan Mănoiu şi-a exprimat convingerea că viitoarea Strategie va ţine cont de necesităţile de dezvoltare şi punctele de plecare diferite ale statelor membre.

Pe agenda convorbirilor bilaterale s-a aflat şi rolul sporit, în procesele decizionale de la nivelul UE, atribuit parlamentelor naţionale de Tratatul de la Lisabona, intrat în vigoare la 1 decembrie 2009.


Delegaţia condusă de ministrul Bogdan Mănoiu a avut întâlniri cu fostul vice-guvernator al Băncii Naţionale a Slovaciei, responsabil cu pregătirea şi introducerea monedei euro, Elena Kohutikova, cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bratislava, Andrea Elschekova-Matisova, cu secretarul de stat în Ministerul slovac al Afacerilor Externe, Olga Algayerová.

AGERPRES/(AS)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top