Actualitate

Sărbătoarea Viei și a Vinului de la Niculițel, la ediția a XVI-a

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat duminică, 27 octombrie 2019, alături de prefectul Lucian Furdui și de deputații Anișoara Radu, Mirela Furtună și Lucian Simion, la Sărbătoarea Viei și a Vinului – Bucuriile Toamnei, ediția a XVI-a, de la Niculițel.

„Mă bucur să văd Niculiţelul îmbrăcat în haine de sărbătoare, celebrând belşugul şi mai ales tradiţia, pentru că această îndeletnicire a cultivării viţei de vie este una dintre cele mai vechi pe aceste meleaguri, pierzându-se în negura timpului. Podgoriile din Niculiţel sunt renumite pentru calitatea deosebită a vinului de aici şi mă bucură organizarea unei astfel de sărbători care să cinstească munca acestor oameni deosebiţi.

Sunt convins că frumuseţea locurilor, naturaleţea tradiţiilor încă nealterate, dansul şi voioşia oamenilor vrednici, vor face din acest festival, odată în plus, cea mai mare sărbătoare a podgorenilor din Niculiţel.

Avem muzică bună, oameni frumoşi, vrednici,  petrecăreţi şi veseli, aşa cum îi şade bine românului şi, deci, sunt toate premisele pentru o sărbătoare pe cinste.

Vreau să felicit toată echipa implicată în organizare și vreau să adresez aprecierile mele  primarului dumneavoastră care, iată, reușește să facă din Sărbătoarea Viei și a Vinului mândria comunei Niculițel.

Sunt de apreciat toate eforturile pe care le întreprindeți în plan local pentru dezvoltarea zonei, dar și pentru organizarea unor astfel de evenimente, care îi aduc acasă pe fiii satului și care au scopul de a uni comunitatea locală“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Manifestarea a cuprins concursuri tradiționale, ateliere de face painting și un program cultural artistic cu invitați speciali Anna Lesko, Nelu Vlad și Formația Azur și Ansamblul Artistic Baladele Deltei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top