Litoralul românesc

Robert Șerban, candidat la Primăria Eforie, completează lista urmăriților penal din PNL

Controversatul viceprimar al orașului Eforie și totodată candidat din partea PNL la Primărie, a făcut pe 1 iunie o vizită la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal, cu nr.533/P/2016, dosar în care acesta apare ca suspect pentru săvârșirea mai multor fapte penale. Totul a plecat de la o sesizare ANI privind incompatibilitatea. Robert Șerban ar fi fost, din postura sa de viceprimar, și în AGA unei societăți a Consiliului Local al Primăriei Eforie.

Firma lui Șerban, pe minus în ultimii doi ani

Numele lui Robert Șerban Nicolae este foarte des vehiculat în urbea Eforiei. O scurtă privire aruncată pe contul de Facebook Vocea Eforiei, te determină la un moment dat să-ți imaginezi că acest personaj ar învârti toate marile afaceri underground din oraș. Dacă iei în considerare declarațiile sale de avere depuse la Agenția Națională de Integritate (ANI), mai că iți vine să-i plângi de milă… Are doar două căsuțe, una în Eforie Nord și alta în comuna Agigea, una în cotă parte de 50% cu un anume Săucă Emil. În rest nimic, e sărac lipit și trăiește doar din salariul de viceprimar de aproximativ 30.000 de lei pe an, adică de 2.500 de lei pe lună.
În declarația de interese, Robert Șerban scoate la iveală faptul că este acționar cu 50% în societatea Tulmar Prod SRL din Eforie, unde este asociat cu un anume Păun Silviu. Această societate are ca activitate principală comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, vânzări de produse alimentare, băuturi și tutun. Dar se pare că afacerea, cel puțin așa se vede la suprafață, este foarte proastă. Situația financiară care este evidențiată de Oficiul Național al Registrului Comerțului, pare a fi departe de a ne arăta că afacerea lui este profitabilă. În anii fiscali 2013 și 2014, firma lui Robert Șerban are pierderi mari (46.397 lei în 2014 și 26.361 lei în 2013).
Există însă și voci (Vocea Eforiei de exemplu) care susțin că acesta ar învârti afaceri din umbră cu terase, pescării și multe alte combinații. Totodată nu ar fi străin nici de scandalul în urma căruia patru oameni au fost trimiși la închisoare, în renumitul caz „Șpaga pentru tonete” dar și de „deranjul” privind taxele de parcare din Eforie.

Unii la pușcărie, alții numără banii…

În urmă cu patru ani, mai precis pe 2 iulie 2012, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, au prins în flagrant un funcţionar din cadrul Primăriei Eforie, precum şi alte patru persoane, care cereau bani, în lei şi valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate în Eforie. Cei patru au fost condamnați, în luna martie anul trecut, la închisoare cu executare în dosarul „Şpagă pentru tonetele de la Eforie“. Bogdan Dan, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Marius Pavalachi, inspector comercial şi şef serviciu control în cadrul Primăriei Eforie a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru luare de mită, Victor Ceoromela, Iulian Ionuţ Smoc şi Cornel Vaşadi, la câte un an şi patru luni pentru trafic de influenţă. Doar Bogdan Dan a beneficiat de reducerea pedepsei la un an și patru luni, de la doi ani, urmând a fi eliberat condiționat în data de 30 mai a.c. În ceea ce privește eliberarea condiționată a lui Dan Bogdan, există informații conform cărora „cineva” ar fi tare deranjat de posibila eliberare a acestuia din cauză că ar putea „ciripi” câte ceva despre adevăratul beneficiar al șpăgilor, atât din cazul tarabelor, cât și al parcărilor din Eforie.

Cercetat pentru infracțiuni pedepsite cu închisoarea

Revenind la recenta vizită la Parchet a lui Robert Șerban Nicolae, dosarul penal în care acesta este urmărit privește săvârșirea a trei infracțiuni:
Infracţiuni de serviciu- prevăzute la Art. 301 din Codul Penal care privesc Conflictul de interese (Faptă a funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Înfracțiuni prevăzute la Art. 322 din Codul Penal adică Falsul în înscrisuri sub semnătură privată (Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.)
Și nu în ultimul rând, Robert Șerban Nicolae mai este cercetat și pentru infracțiuni prevăzute la Art. 323 din Codul Penal- Asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni (Fapta de a se asocia sau de a iniţia constituirea unei asocieri în scopul săvârşirii uneia sau mai multor infracţiuni, altele decât cele arătate în art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asocieri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea ce intră în scopul asocierii.)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top