Opinii

Reprezentanții Primăriei Năvodari prezintă situația reală în cazul repartizării blocurilor ANL

Mai mulți tineri au lansat dezinformări pe rețelele de socializare după ce au aflat că dosarele le-au fost respinse.

Primăria Orașului Năvodari a început procedurile de repartizare a locuințelor A.N.L finalizate la sfârșitul anului trecut. Reprezențanții primăriei au emis un comunicat de presă în care dezbat dezinformările ce au apărut pe rețelele de socializare pe tema repartizării acestor locuințe.

Aceștia au prezentat criteriile de calificare impuse de guvern și situația actuală a tuturor dosarelor, pentru a clarifica nelămuririle tuturor: „Cele 3 criterii de calificare impuse de Guvern, prin H.G. 962/2001 sunt următoarele: vârsta până în 35 de ani + 12 luni; locul de muncă să fie pe raza orașului Năvodari; să nu dețină locuință proprietate și nici să nu locuiască într-o locuință cu chirie din fondul locativ de stat. Așadar, din totalul de 302 dosare înregistrate, 65 dosare au îndeplinit toate criteriile de selectare, iar 237 dosare nu s-au încadrat. Mai exact, 186 solicitanti nu au locul de muncă pe raza orașului Năvodari sau nu au depus declarații autentificate referitoare la proprietate, trei solicitanți dețin proprietăți, trei solicitanți stau în locuințe sociale, un solicitant a făcut cerere de renunțare și 44 solicitanți au depășit limita de vârstă admisă”. Mai mult, angajații primăriei vorbesc despre presiunile făcute de diverse persoane ce nu s-au încadrat în criteriile de acordare a locuințelor: „În biroul viceprimarului, dar și în cadrul comisiei de repartizare s-au prezentat persoane care au făcut presiuni și amenințări că lor li s-a promis acest lucru, iar comisia trebuie să facă în așa fel încât să reiasă că au dreptul să le fie repartizate aceste locuințe. În caz contrar, vor stârni scandal, dezinformând populația cu privire la persoanele care se află pe această listă, lucru care, de altfel s-a și întâmplat”. La finalul comunicatului de presă toți cei ce dețin informații sunt invitați să anunțe primăria cu privire la nereguli de distribuire a apartamentelor: „Toate dosarele aflate la sediul primăriei sunt la dispoziția organelor de control, cât și a tuturor celor interesați de propriile dosare. Dorim să ne comunicați în scris, cine, ce, când a promis ceva în legătură cu repartiția acestor apartamente, pentru ca noi, Primăria Orașului Năvodari dorim să facem plângere penală celor care au dezinformat populația și continuă, în mod vădit să o facă, punând într-o lumină negativă atât comisia de repartizare (din care fac parte atât funcționari publici și consilieri locali din toate partidele), cât și primăria, ca instituție în sine. Faptul că prin intermediul anumitor conturi create pe rețeaua de socializare Facebook, de altfel spațiu considerat public, apar informații privind date din dosarele unor solicitanți, ce nu sunt conforme cu realitatea, acestea vor face obiectul unor plângeri penale, urmând ca cei care instigă la mitinguri neautorizate și dezinformează cetățenii de bună-credință ai orașului Năvodari, să suporte consecințele legii”.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top