Fără categorie

Regim fără vize pentru Albania şi Bosnia şi Herţegovina: Comisia Europeană salută decizia Consiliului

Miniştrii de Interne ai Uniunii Europene au adoptat astăzi propunerea de a introduce regimul de călătorie fără viză pentru cetăţenii din Albania şi Bosnia şi Herţegovina.

Cecilia Malmström, Comisarul european pentru afaceri interne, a salutat decizia Consiliului, comentând: „Astăzi este o zi istorică pentru Albania şi Bosnia şi Herţegovina. Cetăţenii din aceste două ţări vor avea în curând posibilitatea de a călători cu un paşaport biometric, fără viză în ţările UE care participă la politica comună a vizelor şi cele asociate la zona Schengen. Călătoriile  fără viză vor facilita contactele interumane, consolidarea oportunităţilor de afaceri şi oferă posibilitatea pentru oamenii din regiune să se cunoască mai bine în cadrul UE. Dar un regim fără vize, de asemenea, vine cu responsabilităţi atât pentru guverne, cât şi pentru  oamenii din ţările care beneficiază de această libertate. În cadrul proceselor anterioare de liberalizare a vizelor cu Balcanii de Vest, am observat un aflux cre…

Miniştrii de Interne ai Uniunii Europene au adoptat astăzi propunerea de a introduce regimul de călătorie fără viză pentru cetăţenii din Albania şi Bosnia şi Herţegovina.

Cecilia Malmström, Comisarul european pentru afaceri interne, a salutat decizia Consiliului, comentând: „Astăzi este o zi istorică pentru Albania şi Bosnia şi Herţegovina. Cetăţenii din aceste două ţări vor avea în curând posibilitatea de a călători cu un paşaport biometric, fără viză în ţările UE care participă la politica comună a vizelor şi cele asociate la zona Schengen. Călătoriile  fără viză vor facilita contactele interumane, consolidarea oportunităţilor de afaceri şi oferă posibilitatea pentru oamenii din regiune să se cunoască mai bine în cadrul UE. Dar un regim fără vize, de asemenea, vine cu responsabilităţi atât pentru guverne, cât şi pentru  oamenii din ţările care beneficiază de această libertate. În cadrul proceselor anterioare de liberalizare a vizelor cu Balcanii de Vest, am observat un aflux crescut de cereri de azil nefondate. Acest lucru a fost o  preocupare majoră pentru statele membre ale UE şi a determinat Comisia Europeană să instituie un proces de monitorizare post-viză care are drept scop prevenirea riscurilor de abuz şi abuz de procedurile de azil.

Este de o importanţă majoră ca Albania şi Bosnia şi Herţegovina să continue să-şi intensifice campania de informare cu scopul de a explica în mod corespunzător cetăţenilor lor sensul de călătorie pe termen scurt, fără viză şi ceea ce presupune, în special de avertizare împotriva utilizării abuzive în scopuri incompatibile cu voiajul fără viză.”

Sursa:CE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top