Opinii

Protestul primarului Brăiloiu la adresa Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Ambiţiile politice au umbrit Ziua Copilului de la Eforie

„Prin prezenta notă, îmi exprim, Domnule Ministru, consternarea cu privire la politizarea de către conducerile unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului Eforie a actului didactic.
În fapt, voi spune că, pentru data de 01.06.2011, Ziua Copilului, un agent economic de pe raza oraşului nostru a avut iniţiativa organizării unei manifestări destinate copiilor, manifestare constând în: desene pe asfalt, mesaje pe baloane, jocuri cu animatori şi clovni, cadouri surpriză, spectacol de muzică.
Aşa cum a considerat agentul economic respectiv şi cum este firesc, credem noi, a solicitat Primăriei oraşului Eforie, cea mai importantă şi mai reprezentativă instituţie a statului din oraşul nostru, sprijin pentru organizarea acestei acţiuni.

Sprijinul pe care l-a putut oferi administraţia locală a constat în invitarea copiilor şi cadrelor didactice la eveniment.
În data de 31.05.2011, la ora 13,30, avertizat şi de reclamaţiile primite de la unii părinţi,  după ce resurse importante au fost deja alocate evenimentului (resursele materiale ale agentului economic, resursele organizatorice ale Primăriei etc.) aflu cu stupoare de la conducerile numite politic ale unor şcoli şi grădiniţe din oraşul Eforie că evenimentul va fi boicotat prin absenţa tuturor copiilor din aceste instituţii de învăţământ, adică exact a celor pentru care a fost organizat evenimentul. Scuzele invocate de doamna educatoare Paula Buzdugan (Grădiniţa cu program prelungit Eforie Sud) în discuţia telefonică avută cu mine, ca Primar al oraşului, cum că “între orele 12 şi 16 copiii se odihnesc”, eu ştiind, de exemplu, că în data de 11.05.2011, acţiunea “Micul sanitar” s-a desfăşurat exact în acest interval de timp, mi se par puerile. Menţionez suplimentar că doar la aceste instituţii de învăţământ, împotriva cărora protestez acum, se consideră nepotrivită acţiunea la această oră.
Închei, Domnule Ministru, prin a vă cere sancţionarea cadrelor didactice care au decis boicotarea acestui eveniment destinat copiilor şi revenirea la o situaţie normală în învăţământul din Eforie, situaţie ce să nu amintească în niciun fel de conflictele democraţiei pubere din anii ’90.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top