Opinii

Proiecte inedite în comuna Corbu

Un centru de fizio-terapie, gata să își deschidă porțile

Aflată în ultimii ani într-un proces de continuă modernizare, comuna Corbu este şi în acest sfârşit de an 2012 scena unor proiecte inedite, menite să conducă la dezvoltarea comunităţii şi la îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Primarul Marian Gălbinaşu şi echipa sa au reuşit până în prezent să finalizeze numeroase programe iar atunci când vorbeşti despre viitor, optimismul este caracteristica principală a reprezentanţilor administraţiei locale. Unul dintre cele mai interesante proiecte, demarat deja şi care se va finaliza în ianuarie anul viitor este Centrul de Fizio-Terapie din Corbu 2. Instituţie destinată copiilor cu diverse dizabilităţii, Centrul de la Corbu este o premieră la nivelul judeţului Constanţa.  “În acest program avem deja înscriși 17 copii cu diverse dizabilități. Cu ei lucrează de două ori pe săptămână numeroși voluntari. În această perioadă se lucrează intens la amenajarea spațiului și suntem bucuroși să spunem că am achiziționat deja aparatura necesară desfășurării activității în cele mai bune condiții.” a declarat primarul Marian Gălbinașu. Proiectul se va extinde și în curând vor putea aplica pentru tratament în noul centru copii provenind atât din zona comunei Corbu, cât și din alte localități din județ sau chiar din țară.

Un articol de Cristian CEALERA

Turismul, o prioritate!

Pentru 2013, primăria Corbu pregătește și o altă suripriză. Este vorba de un proiect foarte îndrăzneț, un parteneriat public privat care ar contribui și mai mult la dezvoltarea zonei. Și pentru că turismul este unul dintre obiectivele cele mai importante, nu trebuie uitat proiectul demarat deja și care are șanse mari de finalizare în cursul anului viitor. Este vorba despre investiția privată a unei firme spaniole, care a luat în administrare 20 de hectare de teren și care va ridica un complex turistic cu aproape 2500 de locuri de cazare. Au fost deja obținute trei dintre avizele cele mai importante iar proiectarea a fost deja făcută, astfel că acum se așteaptă ultimele aprobări pentru ca lucrările de construcție a complexului să fie începute.

O comună în continuă schimbare

Primăria Corbu este preocupată în egală măsură, atât de potențialul turistic, cât și de proiectele interne de reabilitare și dezvoltare a localității. Astfel, este în plină derulare programul de extindere și reabilitare cu apă, prin intermediul RAJA. Dacă nu vor exista contestații care să tergiverseze procedura, din iarnă vor începe lucrările acestui proiect a cărui valoare totală se ridică la 3,8 milioane euro. Există deja canalizare pe 14 străzi datorită unei confinanțări de 60.000 de euro și se așteaptă la anul noi fonduri, cu ajutorul cărora să se încheie lucrările. La capitolul proiecte demarate și în plină derulare nu trebuie uitată construirea unui centru de tineret, prin intermediul Zonei Metroplitane, valoarea acestui program fiind de 40 de miliarde de lei vechi. Tot în ultima perioadă la Corbu au fost asfaltate 4 drumuri iar anul viitor se dorește continuarea și finalizarea lucrărilor pe toate străzile din intravilan. De asemenea, unul dintre proiectele stringente este acela de amenajare a unui drum de acces către plaja Corbu, pentru a decongestiona traficul de pe DN 226 și pentru ca turiștii să poată ajunge mult mai ușor într-unul dintre cele mai frumoase locuri ale României. Din fonduri proprii, Primăria Corbu realizează în prezent o remiză PSI și un atelier mecanic. Se dorește ca în scurt timp să fie făcute și două puțuri de alimentare cu apă în zona Corbu 2. Tot la anul, sediul primăriei va intra și el într-un proces de modernizare, pentru a fi în ton cu o comună aflată în continuă schimbare.

Actualitate

To Top