Opinii

Proiecte de amploare, aproape de finalizare în comuna Lumina

Sfârşitul anului 2012 este unul bogat în evenimente pentru una dintre cele mai importante localităţi constănţene, comuna Lumina. Potrivit primarului Dumitru Chiru, ultimele două luni ale anului vor aduce cu ele finalizări ale unor proiecte extrem de importante pentru comunitate. Astfel, până pe 31 decembrie sunt programate să se definitiveze lucrările la reţeaua de canalizare. De asemenea, Primăria Lumina scoate la licitaţie loturi pentru case, de care vor beneficia cupluri tinere din localitate dar şi familii cu probleme sociale.

Vor începe lucrări de reabilitare a unei grădiniţe, crearea unor condiţii propice de educare a preşcolarilor fiind mereu una dintre priorităţile autorităţii locale. Un proiect inedit este cel al Centrului de Tineret, program care se află de asemenea pe drumul cel bun şi care este foarteaproape de finalizare. Realizat împreună cu Aociaţia de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Constanţa (ZMC), acest centru va oferi tinerilor din localitate metode alternative de învăţare, o educaţie informală care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care aceştia le acumulază în şcoli. Centrul de Tineret Lumina va asigura în acelaşi timp accesul la informaţie şi va fi un loc de întâlnire pentru desfăşurarea de activităţi cultural artistice şi educaţie. Centrul va avea o suprafaţă totală de 428 de metri pătraţi şi va fi dotat cu mobilier modern şi echipamente IT de ultimă generaţie. Beneficiari ai acestui proiect acărui valoare totală depăşeşte 3 milioane de lei vor fi cei peste 4000 de tineri din zonă.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top