Opinii

Proiect transfrontalier Mihail Kogălniceanu – Crihana Veche

Duminică, 31 august, de Ziua Limbii Române, nouă primari constănțeni s-au întâlnit cu omologii lor din Republica Moldova, la Sinaia. Astfel reprezentanții comunelor Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Peştera, Saraiu, Gradină, Siliştea, Tortoman, Târguşor, Horia s-au întâlnit cu cei din Republica Moldova pentru a marca primul an în care această sărbătoare este sărbătorită și de cei de peste Prut. La manifestare au participat peste 30 de localităţi din România şi peste 30 de localităţi din Republica Moldova.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

Astfel, localitatea Mihail Kogălniceanu, condusă de primarul Ancuţa Belu a semnat un acord de înfrăţire cu localitatea Crihana Veche, din Raionul Cahul, localitate reprezentată de primarul aflat la al doilea mandat, Rodica Cucereanu. Cei doi primari au în vedere iniţierea unui proiect transfrontalier privind amenajarea a două pieţe agroalimentare, la Mihail Kogălniceanu, respectiv Crihana Veche.

O săptămână plină de evenimente la Mihail Kogălniceanu

Miercuri, 04 septembrie 2013, începând cu orele 16:00, în incinta primăriei va avea loc a doua întâlnire a ,,Sfatului Bătrânilor’’ din Mihail Kogalniceanu. Reprezentanții administratiei publice locale vor prezenta un raport cu activitatea desfășurată în cele trei luni ce au trecut de la ultima întâlnire. Dată fiind importanța acestui proiect, primarul Ancuța Belu a declarat: „Bătrânii sunt un izvor nesecat de informații, sunt purtătorii de cuvânt ai comunităţii, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generaţii: persoanelor de vârsta lor, copiilor şi nepoţilor lor. Pentru aceasta sperăm ca și această întâlnire se se bucure cel puțin de același succes ca prima ședința, iar bătrânii comunei să răspundă prezent într-un număr cât mai mare”.
Sâmbătă, 7 septembrie 2013 , în Parcul Central din Mihail Kogălniceanu se va sărbători Ziua Comunei. În cadrul evenimentului vor avea loc concertele unor artiști ca: Steliana Sima, Carmen Șerban, Anastasia Lazariuc, Ana Lescko și mulți alții, dar și o mulțime de alte evenimente. În cadrul spectacolului, primarul va acorda premii și diplome veteranilor de război și cuplurilor ce au aniversat 50 de ani de căsătorie.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top